Pojavili se prvi snimci pucnjave u Rusiji: Deca panično napuštaju školu, haos u hodnicima, očajni roditelji čekaju ispred (VIDEO)

07.12.2023

12:06

0

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su dve osobe izgubile život, dok je petoro povređeno

Pojavili se prvi snimci pucnjave u Rusiji: Deca panično napuštaju školu, haos u hodnicima, očajni roditelji čekaju ispred (VIDEO)
Pucnjava u školi u Rusiji - Copyright Printscreen Twitter/AttentiveCEE

Učenica osmog razreda, Alina A. (14), zapucala je u četvrtak ujutru u u školi u Brjansku i ubila Mariju N., dok je nekoliko dečaka ranila, da bi nakon toga izvršila samoubistvo.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su dve osobe izgubile život, dok je petoro povređeno u pucnjavi koja se dogodila u ruskom gradu.

Nadležni su saopštili da su povređeni hospitalizovani i da im se pruža odgovarajuća medicinska nega, s obzirom na to da su zadobili lakše povrede.

 

 

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci nakon pucnjave koji prikazuju haotičnu evakuaciju učenika iz škole, dok zabrinuti roditelji čekaju ispred ustanove.

 

 

U snimcima se na mestu događaja takođe mogu videti brojni policajci i vozila hitne pomoći.

 

 

Pucnjava se odigrala u Petoj gimnaziji u Brjansku. Preliminarni podaci Istražnog komiteta ukazuju na to da je 14-godišnja devojčica unela pušku sačmaricu u obrazovnu ustanovu i otvorila vatru na svoje školske drugove.

Guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz naglasio je da će porodicama žrtava biti pružena neophodna podrška u ovim teškim trenucima.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike