Ukrajina tvrdi da je korišćen u vojne svrhe, Rusija poručila: Eksplozija voza u tunelu u Sibiru je teroristički čin (VIDEO)

01.12.2023

14:37

0

U preliminarnim istragama se navodi da je eksploziv bio postavljen ispod voza

Ukrajina tvrdi da je korišćen u vojne svrhe, Rusija poručila: Eksplozija voza u tunelu u Sibiru je teroristički čin (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/AlexPanchenko2

Inspektori iz ruskog Odeljenja za istočnu međuregionalnu istragu utvrdili su da je požar koji je zahvatio najduži tunel u Rusiji u sredu rezultat eksplozije koja je kvalifikovana kao teroristički čin koji su izvele "nepoznate osobe", izvestio je ruski Komersant.

Prema ukrajinskom izvoru koji je kontaktirao Rojters u četvrtak, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) detonirala je eksploziv u železničkom tunelu u Sibiru, tvrdeći da ga je Rusija koristila u vojne svrhe.

Komersant je preneo citate neimenovanih izvora koji svedoče o pokretanju opsežne istrage povodom incidenta koji je oštetio teretni voz koji je prolazio kroz Severomujski tunel u regionu Burjatija, na granici sa Mongolijom.

Tunel, koji je dug 15,3 kilometra, najduži je u Rusiji, izuzev gradskih metro linija.

U preliminarnim istragama se navodi da je eksploziv bio postavljen ispod voza, izjavio je izvor ruskog lista, napominjući da nije bilo žrtava.

Britanska novinska agencija ocenjuje da takav napad, koji se dogodio na udaljenosti većoj od 4.000 kilometara od Ukrajine, ukazuje na spremnost Kijeva da sprovede sabotažu duboko unutar teritorije Rusije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike