Na čelo Vagnera došao Prigožinov sin! Odlučeno da mladi Pavel bude novi šef grupe (FOTO)

01.11.2023

14:20

0

Sin preminulog biznismena imenovan je za šefa paravojne grupe

Na čelo Vagnera došao Prigožinov sin! Odlučeno da mladi Pavel bude novi šef grupe (FOTO)
Copyright Profimedia

Grupa "Vagner" će se transformisati u jedinicu Ruske garde, a na njenom čelu biće Pavel Prigožin (25), sin preminulog biznismena Evgenija Prigožina, koji je izgubio život u avgustu.

Ovu vest je preneo Telegram kanal povezan s Pavelom Prigožinom. U poruci se ističe da su svi članovi "Vagnera" zamoljeni da potpišu individualne ugovore sa Ministarstvom odbrane.

Nova jedinica će imati potpuno novu bazu koja se gradi od nule u Severnom vojnom okrugu. Ipak, struktura, komandanti i način interakcije među borcima ostaće nepromenjeni.

U saopštenju grupe takođe se navodi da su trenutno u toku nova zapošljavanja i da primaju kandidate u dobi od 20 do 55 godina, sa obaveznom obukom tokom prvog meseca.

Pre nekoliko nedelja neki pripadnici "Vagnera" koji su prešli u redove Ruske garde vratili su se u zonu specijalnih operacija u Ukrajini.

 

 

Prema rečima komandanta čečenskih specijalnih snaga Aptija Alaudinova, "vagnerovci" su poslati u Severni vojni okrug u njegovu jedinicu Ahmat.

Osnivač Grupe Vagner, Evgenije Prigožin, preminuo je 23. avgusta u avionskoj nesreći. Njegov avion se srušio tokom leta iz Šeremetjeva za Sankt Peterburg i pao je u Tverskoj oblasti, pri čemu su svi putnici, uključujući članove posade, izgubili život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike