Otkriveno o čemu će Putin pričati sa Sijem tokom posete Kini: Ambasador u Moskvi otkrio detalje

29.09.2023

17:09

0

Datum posete je određen, ali još nije saopšten javnosti

Otkriveno o čemu će Putin pričati sa Sijem tokom posete Kini: Ambasador u Moskvi otkrio detalje
Copyright Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće o važnim strateškim pitanjima sa kineskim predsednikom Si Đinpingom tokom predstojeće posete Kini, rekao je u petak ambasador Pekinga u Moskvi ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS.

- Na samitu će naši lideri razgovarati o svim aktuelnim i ključnim pitanjima bilateralne saradnje, kao i o našoj strateškoj interakciji u međunarodnoj areni. Ovo je veoma važno - rekao je Džang Hanhui.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su datumi Putinove posete Kini određeni, ali da nisu objavljeni.

Putin je 20. septembra, tokom sastanka sa kineskim zvaničnicima, rekao da je rado prihvatio Sijev poziv da poseti Kinu u oktobru na Forumu Pojas i put.

Rusija i Kina su nedavno pozdravile svoju saradnju uoči Putinove posete Pekingu. Tokom sastanka u Moskvi u ponedeljak najviše diplomate Rusije i Kine razgovarale su o jačanju međunarodne saradnje.

Dve zemlje će nastaviti "dobro koordiniran rad" na Generalnoj skupštini UN (UNGA) i drugim samitima i sastancima na visokom nivou, rekao je tada ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov gostujućem kineskom kolegi Vang Jiju u uvodnoj reči.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike