Stado ovaca u Grčkoj nakon jedne paše počelo čudno da se ponaša: "Pojele su 300 kg hašiša, skakale su više od koza“

21.09.2023

22:13

0

Autor: M. Vu.

Vlasnik licencirane farme za uzgajanje kanabisa bio je u šoku kada je saznao da je njegova proizvodnja doživela još jedan udarac

Stado ovaca u Grčkoj nakon jedne paše počelo čudno da se ponaša: "Pojele su 300 kg hašiša, skakale su više od koza“
sheep-g33ee7b586_1920 - Copyright Pixabay

U neobičnom događaju koji se odigrao u polupotopljenoj ravnici Tesalije u Grčkoj, stado ovaca je "napalo" staklenik u kom je uzgajan medicinski kanabis i pojelo oko 300 kg ove biljke. Incident se zbio u blizini grada Almiros u Magneziji, a pastir je prvi primetio neobično ponašanje ovaca nakon što ih je izveo na ispašu.

Ja sam jako dobro, ali bolje su ovce, pune ludila. One sve vide kao lepo. Skakale su više nego koze, što nije ni čudo, jer su pojele 300 kg kanabisa“, rekao je u šali vlasnik uzgoja Janis Burunis, govoreći za Status FM 107.7 Solun.

 

Vlasnik licencirane farme za uzgajanje kanabisa bio je u šoku kada je saznao da je njegova proizvodnja doživela još jedan udarac, ovoga puta od strane ovaca koje su došle u potrazi za svežom travom.

"Nemam reči. Prošli smo kroz žestoke toplotne talase koji su nam naneli štetu, zatim smo pretrpeli štetu od poplava uzrokovanih olujom 'Danijel'. I sada, nakon svega toga, ovce su ušle u objekat i počele da jedu ono što je preostalo. Iskreno, ne znam šta da kažem", izjavio je vlasnik farme za uzgajanje kanabisa.

Ulaganja u farmaceutski kanabis su u Grčkoj porasla poslednjih godina. Iako su mnogi grčki farmeri u početku bili sumnjičavi prema uzgoju kanabisa, ubrzo je postalo jasno da će se njegovim uzgajanjem rešiti mnogi problemi sa kojima se farmeri suočavaju.

Jedino nisu, izgleda, računali na ovce.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike