Psi lutalice nastavljaju da terorišu zapadnu Srbiju: Prepolovili stado ovaca u dragačevskom selu, meštani ne znaju šta da rade!

30.05.2023

16:51

0

Iz Zoohigijene ističu da je problem pasa lutalica veoma čest na seoskom području, ali da postoje i momenti kada rešenja nažalost nema

Psi lutalice nastavljaju da terorišu zapadnu Srbiju: Prepolovili stado ovaca u dragačevskom selu, meštani ne znaju šta da rade!
Ilustracija - Copyright Profimedia/24sedam/M.B.

Psi lutalice prepolovili su stado ovaca u selu Goračići i ne prestaju da prave probleme u zapadnoj Srbiji, a iz Zoohigijene kažu da je problem pasa lutalica veoma čest na seoskom područjiu, ali da postoje i momenti kada rešenja nažalost nema jer su imanja velika i neograđena.

Vasilija Stankovića iz dragačevskog sela Goračići po dolasku kući sačekao je stravičan prizor kada je na svom imanju zatekao uginule ovce, ali i jaganjce koje su rastrgli psi lutalice. Slične situacije događale su se i prethodnih godina, ali to nije umanjilo Vasilijev strah od toga šta će biti sa ostalom stokom koju ima.

- Kada sam došao kući, krenuo sam da obiđem stado, kao i uvek i video sam jedno veliko žuto kuče i jedno manje iza njega, ali nisam ni pomislio da su oni poklali ovce. Kada sam ušao unutra video sam da nema četvoro jagnjadi, da je samo jedno tu i video sam da mi nema ovaca, a kada sam otišao do bašte video sam ih svuda razbacane, neka jagnjad su bila još živa, a kasnije sam jednu povređenu ovcu našao mrtvu, a ovan koji je povređen još je živ - rekao je Stanković.

RINA
 

Iako je Vasiliju naneta velika materijalna šteta ovim gubitkom, on ipak najviše žali što su životinje o kojima je brinuo godinama uginule na ovakav način.

- Sve ukupno oko 80.000 dinara sam izgubio. Nije u pitanju novac, žao mi je što su se životinje ovako namučile - kaže Vasilije.

Iz Zoohigijene ističu da je problem pasa lutalica veoma čest na seoskom području, ali da postoje i momenti kada rešenja nažalost nema.

- Uglavnom se radi o domaćinstvima na velikim prostranstvima, dvorišta nisu zagrađena i stoka nije obezbeđena - rekao je Aleksandar Maksimović, rukovodilac RJ „Zoohigijena” JKP „Komunalac” Čačak.

On je objasnio da kada se pojave na terenu ili ne zateknu te pse ili ih zateknu oko imanja, ali im je nemoguće prići na 100, 150 metara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike