Kineska pevačica pevala u razorenom pozorištu u Marijupolju, u Ukrajini nastala bura: Nadam se da će je mrtvi proganjati (VIDEO)

09.09.2023

12:55

0

Vang Fang je bila u pratnji nekoliko kineskih blogera koji su ušli u grad koji se trenutno nalazi pod kontrolom Ruske Federacije

Kineska pevačica pevala u razorenom pozorištu u Marijupolju, u Ukrajini nastala bura: Nadam se da će je mrtvi proganjati (VIDEO)
Copyright AP Photo/Alexei Alexandrov

Ukrajina je zvanično zatražila objašnjenje od Kine zbog kineske pevačice koja je pevala u razrušenom pozorištu u Marijupolju.

Incident je odjeknuo kada se na internetu pojavio video-snimak koji prikazuje Kineskinju Vang Fang, koja tvrdi da je operska pevačica, u kom ona peva u ruševinama pozorišta u Marijupolju.

Ovo je izazvalo negodovanje u Ukrajini i privuklo pažnju medija, prenosi Skaj njuz.

 

 

Vang Fang je bila u pratnji nekoliko kineskih blogera koji su ušli u grad koji se trenutno nalazi pod kontrolom Ruske Federacije. Petro Andrjuščenko, savetnik prognanog gradonačelnika Mariupolja, podelio je snimak njenog nastupa na svom kanalu na Telegramu.

- Zar odavno nije bilo plesa na grobovima stanovnika Marijupolja? Evo vas. Rusi su u Marijupolj doveli takozvanu poznatu kinesku opersku pevačicu Vang Fang, toliko poznatu da je čak ni Gugl ne prepoznaje, i ona je izvela pesmu Kaćuša usred ruševina Dramskog pozorišta - napisao je Andrjuščenko.

- Nadam se da se toliko dopalo duhovima više od 600 stanovnika Marijupolja koje su ubili Rusi da će je proganjati užasima do kraja života - dodao je on.

Donjecko akademsko regionalno dramsko pozorište uništeno u vazdušnim napadima u martu prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike