Šok za demokrate! Tramp prošao kroz siromašan kraj Atlante, građani ga sa oduševljenjem pozdravljali (VIDEO)

26.08.2023

21:02

0

Nekadašnji američki predsednik je naišao na topao i iskren doček od strane građana koji su se spontano okupili kako bi ga pozdravili

Šok za demokrate! Tramp prošao kroz siromašan kraj Atlante, građani ga sa oduševljenjem pozdravljali (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Ben Gray

Kolona automobila u kojoj je bio nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, nedavno je prošla kroz jedan siromašni delo Atlante, koji je naseljen većinom Afroamerikancima.

Tom prilikom desilo se nešto što Trampovi protivnici nisu mogli ni da sanjaju u svojim najgorim noćnim morama. Naime, nekadašnji američki predsednik je naišao na topao i iskren doček od strane građana koji su se spontano okupili kako bi ga pozdravili.

Ova situacija izaziva pitanja i preispitivanja u političkom pejzažu, posebno jer se tradicionalna baza demokrata, Afroamerikanci sa nižim primanjima, čini sve otvorenijom prema republikanskim idejama, uprkos dugogodišnjoj lojalnosti prema Demokratskoj stranci.

Iako Trampovi protivnici već godinama pokušavaju da ga predstave kao rasistu i ekstremistu, afroamerička zajednica u SAD očigledno sve manje veruje o ovu propagandu. Tome u prolog najbolje svedoči i oduševljenje i otvorenost građana Atlante prema nekadašnjem predsedniku, što ukazuje na velike promene u američkom društvu.

Decenijama su Afroamerikanci sa nižim primanjima često bili čvrsto povezani sa Demokratskom strankom. Osećali su da su demokrate bliže njihovim interesima i da se zalažu za politike koje će poboljšati njihovu svakodnevnicu. Međutim, tokom poslednjih nekoliko godina, mnogi su postali sve više razočarani politikom aktuelne administracije, uključujući i nedavne poteze američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Ovaj politički preokret može se tumačiti kao znak nezadovoljstva i traženja alternativa. Čini se da sve veći broj Afroamerikanaca u Trampu vidi lidera koji se usudio da da kaže ono što mnoge Amerikance već godinama muči.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike