Herš: Bela kuća odigrala ključnu ulogu u napadima na Krimski most

27.07.2023

17:06

0

"Nacionalna strategija Vašingtona je da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski može da radi šta god želi", objavio je Herš

Herš: Bela kuća odigrala ključnu ulogu u napadima na Krimski most
Krim - Copyright AP Photo

Američki novinar Simor Herš objavio je danas da je administracija predsednika SAD Džoa Bajdena odigrala ključnu ulogu u oba napada na Krimski most.

On tvrdi, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da su Sjedinjene Države za napade koristile sopstvenu tehnologiju.

- Dronom su upravljali sa udaljenosti, bio je napola potopljen u vodu, kao torpedo - rekao je zvaničnik, objavio je Herš na svojoj stranici na platformi "Substack".

Govoreći o situaciji na frontu, zvaničnik je naveo da je nacionalna strategija Vašingtona da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski "može da radi šta god želi".

Profimedia
Simor Herš

- Više ljudi će poginuti u ovom ratu, zbog čega? Američka i ukrajinska vojska više ne daju predviđanja o uspehu ukrajinske kontraofanzive. Ukrajinska vojska nije prešla prvu od tri ruske odbrambene linije - rekao je Heršov sagovornik.

On je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin trenutno ima ono što želi, a to su pristup Krimu i oblastima koje je Rusija anektirala - Donjecka, Hersonska, Luganska i Zaporoška.

- Ukrajina ih nema i ne može ih vratiti - tvrdi američki zvaničnik.

 

"Ukrajinska vlada najkorumpiranija na svetu"

Neki američki zvaničnici smatraju ukrajinsku vladu jednom od najkorumpiranijih u svetu, objavio je na svom sajtu američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simur Herš.

- Ukrajinska vlada je najkorumpiranija i najgluplja vlada u svetu, jedini izuzetak je Nigerija - navodi Herš reči jednog neimenovanog američkog zvaničnika.

Simor Herš je dobitnik Pulicerove nagrade za otkrivanje pokolja koji je američka vojska počinila nad vijetnamskim civilima u Mi Laju, a podrobno je izveštavao i o aferi "Votergejt" i mučenju zatvorenika u Abu Graibu.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike