Herš traži od Bajdena odgovor: SAD imaju dve brigade na granicama sa Ukrajinom, da li ćete ih upotrebiti u ratu protiv Rusije?

12.04.2023

22:37

0

Američki novinar je u članku sugerisao da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao da upotrebi te trupe u sukobu u Ukrajini

Herš traži od Bajdena odgovor: SAD imaju dve brigade na granicama sa Ukrajinom, da li ćete ih upotrebiti u ratu protiv Rusije?
Copyright Profimedia AP Photo/Andrew Harnik

Sjedinjene Američke Države stacionirale su dve brigade u Poljskoj i Rumuniji sa ukupno 20.000 ljudi, piše američki istraživački novinar Simor Herš.

- Brigada 82. vazdušno-desantne divizije aktivno obučava i izvodi vežbe iz baze u Poljskoj, nekoliko milja od ukrajinske granice - navodi Herš u tekstu na platformi "Substack".

On je dodao da je prošle godine ta divizija pojačana brigadom 101. vazdušno-desantne divizije koja je raspoređena u Rumuniji.

AP Photo/Evan Vucci
Simor Herš je ranije objavio da Bajdenova administracija stoji iza uništenja Severnog toka

Američki novinar je u članku sugerisao da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao da upotrebi te trupe u sukobu u Ukrajini.

- Ako se u narednih nekoliko meseci pogorša situacija za ukrajinsku vojsku zbog nedostatka naoružanja, da li će dve američke brigade udružiti snage sa trupama NATO-a i suprotstaviti se ruskoj vojsci unutar Ukrajine? Da li je to plan, ili nada, američkog predsednika? - upitao je Herš.

On je pozvao Bajdena da objasni američkom narodu šta dve armijske brigade rade tako blizu ratne zone.

Američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade privukao je svetsku pažnju u februaru kada je optužio američkog predsednika Bajdena i državnog sekretara Entonija Blinkena da su učestvovali u sabotaži ruskog gasovoda Severni tok.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike