Zanosna Rubi, Ćićolina i bunga-bunga žurke: Svi skandali Silvija Berluskonija kojima je šokirao javnost

12.06.2023

11:37

0

Autor: N.P.

Italijan je bio poznat po svojim raskalašnim zabavama na kojima je gostima omogućavao "druženje" s raznim lepoticama

Zanosna Rubi, Ćićolina i bunga-bunga žurke: Svi skandali Silvija Berluskonija kojima je šokirao javnost
Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Silvio Berluskoni, dugogodišnji italijanski premijer, preminuo je u ponedeljak u 86. godini, a njegovu karijeru obeležili su i brojni skandali.

Svakako, "bunga-bunga" žurke su prva stvar na koju se pomisli kada se govori o Berluskoniju.

Italijan je bio poznat po svojim raskalašnim zabavama na kojima je gostima omogućavao "druženje" s raznim lepoticama, od kojih su pojedine bile maloletne.

Marokanka Karima el Mahrug poznatija kao "Rubi, kradljivica srca" oterala je Berluskonija na sud.

Glavne optužbe su bile da joj je Berluskoni plaćao za seks od februara do maja 2010. godine, u vreme kada je imala svega 17 godina.

AP Photo/Antonio Calanni
Rubi je Berluskoniju došla glave

Berluskoni se na sudu branio da nije znao da je Rubi maloletna.

Protiv Berluskonija se vodila i istraga zbog toga što je, navodno, plaćao svedocima, devojkama koje su dolazile na njegove "sedeljke", da lažno svedoče na suđenju u slučaju Rubi.

Berluskoni je u junu 2013. godine proglašen krivim za plaćanje seksualnih usluga.

On je prostitutke pozivao i u rezidenciju, palatu “Gracioli” u Rimu, vilu Certoza na Sardiniji i na svoje druge adrese.

Bio je upleten i u aferu s maloletnicom Naomi Leticijom, koja ga je i dovela na rub razvoda.

"Politički Isus Hrist"

Berluskoni je često potresao javnost šokantnim izjavama. Tako je preživele u zemljotresu u Akvili nazvao kamperima, Italijanima je jednom sa samita G20 preneo pozdrave "nekog ko se sunčao" – Baraka Obame, a sebe je predstavljao kao "političkog Isusa Hrista, jer se žrtvuje za sve". 

Iza sebe je ostavio tri ćerke i dva sina.

Dovodio i "časne sestre"

Detalji privatnih žurki Silvija Berluskonija - poput devojaka obučenih kao provokativne časne ili medicinske sestre, ali i kao predsednik SAD Barak Obama ili istaknuti tužilac iz Milana - pojavili su se tokom jednog svedočenja Marokanke Rubi.

Ona je svedocila da je jedne večeri, na Dan zaljubljenih 2010, videla premijera kojoj je dao kovertu s 2.000 do 3.000 evra, navodeći da je to "mala pomoć" i zatražio joj broj telefona koji mu je ona dala.

Na žurci se predstavila kao Rubi i ispričala da je Egipćanka, ćerka čuvene pevačice i u rodu s tadašnjim egipatskim predsednikom Hosnijem Mubarakom.

AP Photo/Kerstin Joensson, File
Berluskoni je Rubi davao novac dok je bila maloletna

Tada je imala 17 godina, a navela je da ima 24.

Potvrdila je ono što su i drugi svedoci ranije ispričali – da su devojke morale da se oblače kao časne sestre i igraju za Berluskonija, a da se potom skinu u donji veš.

Karima el Mahrug je rekla da se optužena Mineti na žurci obukla kao časna sestra i potom podizala kostim pokazavši noge dok je igrala u prostoriji koja je imala i šipku za striptiz.

- Devojke obučene u kostime prilazile su mu pohotno dok su igrale. Podizale su suknje - rekla je el-Marug, ali i dodala da nikada nije videla kontakt između njih.

Marokanka je rekla da je Berluskonijevu vilu posetila šest puta pri čemu je dobijala koverat sa oko 500 evra. Drugi put kada je došla dobila je 2.000 evra.

Ćićolina

Bivša porno-diva Ilona Staler, poznatija kao Ćićolina, uzburkala je javnost 2006. godine kada je pričala o svom intimnom prijateljstvu sa Silvijom Berluskonijem.

AP Photo/Antonio Calanni, File
Berluskoni je predsedavao i fudbalskim klubom Milan

Ona je rekla da je 1974. godine s Berluskonijem i još nekoliko prijatelja provela četvorodnevni odmor na jednom grckom ostrvu. U to vreme još nije imala svoje "umetničko ime", a u Italiji je živela tek nekoliko meseci.

Brojni brakovi

Prva supruga Silvija Berluskonija je Karla Elvira Lučija del'Olio  koja je imala 24 godine kada je upoznala bivšeg premijera Italije. Sreli su se na tramvajskoj stanici u Milanu, razmenili poglede i od tog trenutka se nisu odvajali sve do razvoda 1985. čime je okončan njihov 20 godina dug brak.

Silvio ju je ostavio jer se ludo zaljubio u 20 godina mlađu glumicu Veroniku Lario koju je sreo u pozorištu u Milanu.

Atraktivna Veronika se za Silvija udala 1990. godine, a zvanično su se razveli 2014. I taj brak je bio ispunjen političkim i seks aferama. Ipak, razvod joj je doneo rekordnu alimentaciju od 1, 4 miliona evra mesečno.

Veronika je sa Berluskonijem dobila troje dece, Barbaru, Eleonoru i Luiđija, a često su je kritkovali da preteruje sa estetskim korekcijama. 

AP Photo/Susan Walsh, File
Berluskoni sa Veronikom Lario

Skandalozni Berluskoni se potom 2002. rastao od Frančeske Paskale sa kojom je bio 12 godina u vezi.

- Uvek će mi biti drag. Želim mu svu sreću ovoga sveta i nadam se da će pronaći nekoga ko će se brinuti o njemu kao ja - rekla je Frančeska koja je svakog dana pitala Berluskonija da se oženi njome.

Medijski mogul već tada je navodno bio u vezi sa 53 godine mlađom Martom Fašinom, poslanicom iz njegove stranke.

AP Photo/Antonio Calanni
Berluskoni i Marta Fašina

Oni su se u martu 2022. simbolično venčali, a "pravo venčanje" su mu njegova deca navodno zabranila.

Pričalo se da njegovi naslednici Marti ne žele da daju ni cent očevog bogatstva od pet milijardi dolara. Ona je bila veoma ljuta što nije imala pravu svadbu, ali je zato nosila Antonio Riva venčanicu od francuske čipke i sa plaštom dugačkim tri i po metara. Cena te haljine bila je 20.000 evra dok je Berluskoni nosio Armanijevo odelo.

 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike