Berluskoni oslobođen optužbi za podmićivanje svedoka sa skandaloznih bunga-bunga žurki: Pričalo se da je koristio žene kao seksualne robinje

15.02.2023

16:17

0

Autor: M.M.

U presudi koja je pročitana, sudija je rekao da nema osnova za vođenje slučaja

Berluskoni oslobođen optužbi za podmićivanje svedoka sa skandaloznih bunga-bunga žurki: Pričalo se da je koristio žene kao seksualne robinje
Silvio Berluskoni - Copyright Profimedia

Italijanski sud je danas bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija oslobodio optužbi za podmićivanje svedoka u slučaju maloletničke prostitucije iz 2013. godine.

Berluskoni je optužen da je platio 24 osobe, uglavnom mlade goste na njegovim takozvanim bunga-bunga žurkama, da lažno svedoče na prethodnom suđenju na kom je optužen da je davao novac za seksualne odnose sa 17-godišnjom marokanskom plesačicom iz noćnog kluba, preneo je Rojters.

U presudi koja je pročitana, sudija je rekao da nema osnova za vođenje slučaja. Svih ostalih 28 optuženih u ovom slučaju takođe je oslobođeno. Skandal vezan za takozvane bunga-bunga žurke doprineo je odlasku Berluskonija sa mesta premijera 2011. godine i označio je kraj njegove četvrte vlade.

AP Photo/Antonio Calanni, File
 

Skandali koji su uzdrmali javnost

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni našao se u centru skandala kada se saznalo da je koristio žene kao "seksualne robinje" na zloglasnim "bunga-bunga" žurkama u svojoj vili tokom svog mandata.

Za medijskog tajkuna Berluskonija (86), takođe se navodi da je imao seks sa tinejdžerkom, marokanskom trbušnom plesačicom, koja je bila jedna od njegovih gošći.

Berluskoni je žurke uvek nazivao „nevinim i elegantnim poslovima“, ali svedoci su govorili o divljim orgijama sa gošćama koje su se oblačile kao časne sestre i izvodile erotske plesove za Berluskonija i njegove prijatelje.

AP Photo/Andrew Medichini
 

 

Suđenje traje u Milanu već osam godina, uz česte prekide zbog Berluskonijevog lošeg zdravlja i iznenadne smrti jednog od ključnih svedoka, manekenke Imane Fadil.

Godine 2013. Berluskoni je prvobitno proglašen krivim da je platio seks sa Karimom el Mahroug, marokanskom trbušnom plesačicom, koja je takođe bila poznata kao "Rubi kradljivica srca". Imala je tada samo 17 godina.

Berluskoni je osuđen na sedam godina zatvora, ali je sledeće godine presuda poništena u žalbenom postupku nakon što su njegovi advokati uspešno tvrdili da nema dokaza da je znao za njen pravi uzrast.

Devojka koja je svedočila umrla u 33. godini

Manekenka Iman Fadil bila je svedok na prvom suđenju Berluskoniju 2012. godine. Tada se bivšem premijeru sudilo za plaćanje seksualnih usluga maloletnim prostitutkama, a Iman je tvrdila da je prilikom jedne od žurki videla kako se žene obučene u kostime časnih sestara i policajki skidaju za Berluskonija i njegove prijatelje.

- Prilikom prvog dolaska u vilu dobila sam 2.000 evra u gotovini lično od Berluskonija, koji je tada rekao: "Bez uvrede."

Iman Fadil je ispričala da je te noći videla dve mlade žene u crnim tunikama, sa belim velovima i krstovima kako zavodljivo plešu pred Berluskonijem, skidajući jedan po jedan komad odeće.

Profimedia
Iman Fadil

Bivši italijanski premijer najpre je bio osuđen, a potom oslobođen nakon žalbi sudu. Kasnije je osuđen za utaju poreza i bio je dužan da obavlja društveno korisni rad. 

Svet je bio šokiram iznenadnom smrću Iman 2019. godine. Imala je samo 33 godine, a njena smrt bila je obavijena velom misterije.

Milanski glavni tužilac Frančesko Greko izjavio je tada za Rojters da u medicinskoj dokumentaciji Iman Fadil ima više nepravilnosti.

- Doktori nisu dijagnostikovali nikakvu tešku bolest koja bi mogla da objasni uzrok njene smrti -  kazao je.

Italijanske novine objavile su i da je Iman Fadil pisala knjigu o životu i iskustvima kroz koja je prošla, a sudije koje su bili angažovane na istrazi njene smrti dobile su nacrt knjige koju je pisala.

Izraz "bunga-bunga" ušao je u popularnu kulturu pre deset godina, kada su počele istrage o Berluskonijevim divljim zabavama.

Ranije ove godine, Berluskoni je proslavio "simbolično venčanje" sa ženom koja je 53 godine mlađa od njega.

U martu su se pojavili snimci na kojima 85-godišnjak uživa u raskošnom "festivalu ljubavi" sa 32-godišnjom Martom Fascinom, poslanicom u njegovoj stranci Forza Italia, na istorijskom imanju zvanom Vila Gerneto u gradu Lesmo, na severu od Milana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike