Otkriveno od čega pati Berluskoni: Doktori predviđaju da se sa ovom bolešću živi do pet godina!

06.04.2023

20:37

0

Berluskonijevi doktori Alberto Zangriljo i Fabio Ćiceri otkrili su da on godinama boluje od hronične mijeloidne leukemije

Otkriveno od čega pati Berluskoni: Doktori predviđaju da se sa ovom bolešću živi do pet godina!
Silvio Berluskoni - Copyright AP Photo/Antonio Calanni, File

Predsednik kompanije MediaforEurope, Fedele Konfalonijeri, danas je izjavio da se zdravlje vlasnika kompanije i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija "drastično poboljšalo", nakon što je juče primljen u bolnicu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

"Danas smo optimističniji, on danas izgleda mnogo bolje nego juče", rekao je Konalonijeri.

Kako podseća Rojters, Berluskoni je u sredu hospitalizovan u Milanu, u bolnici San Rafaele, i već neko vreme boluje od vrste hroničnog raka krvi, a trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi zbog infekcije pluća.

Berluskonijevi doktori Alberto Zangriljo i Fabio Ćiceri otkrili su da on godinama boluje od hronične mijeloidne leukemije, kao i da je plućna infekcija povezana sa leukemijom.

Hronična mijeloidna leukemija se u većini slučajeva ne može izlečiti, a za razliku od akutne leukemije, ova bolest ima sporiju progresiju i uglavnom se javlja kod starijih muškaraca.

Prema navodima britanske Nacionalne zdravstvene službe, oko 70 odsto muškaraca živeće još pet godina nakon postavljanja dijagnoze, dok mlađi pacijenti imaju bolje izglede.

Berluskonijeva partija Forca Italia deo je vladajuće koalicije premijerke Đorđe Meloni, iako Berluskoni nema funkciju u sadašnjoj vladi.

"Svi želimo da budemo optimisti i nadamo se da će se lav uskoro vratiti da preuzme kontrolu nad strankom. On je naš politički lider i naravno da nikada ne odustaje", izjavio je ministar inostranih poslova i zamenik premijera Antonio Tajani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike