Rusi "kinžalom" uništili američki "patriot" u Kijevu, a u tome im je pomogla objava popularne pevačice?! (VIDEO)

17.05.2023

15:53

0

Autor: N.P.

Iz Bele kuće tvrde da je "patriot" oštećen, ali ne i uništen

Rusi "kinžalom" uništili američki "patriot" u Kijevu, a u tome im je pomogla objava popularne pevačice?! (VIDEO)
Ina Voronova je morala da se izvinjava jer je uslikala PVO u akciji - Copyright Instagram/voronova.official/Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via AP, File

Vašington i dalje procenjuje u kojoj meri je oštećen sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje "patriot" koji je bio razmešten na širem području Kijeva.

Ruske vazduhoplovne snage su izvestile da su hipersoničnom raketom "kinžal" uništile "patriot", a izgleda da im je u tome pomogla objava ukrajinske pevačice Ine Voronove.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je rekao da je PVO sistem uništen preciznim pogotkom hipersoničnog raketnog sistema "kinžal".

Ipak, iz Bele kuće tvrde da je "patriot" oštećen, ali ne i uništen.

Trenutno, ukrajinska vojska poseduje dva PVO sistema "patriota". Jedan su donirale SAD, a drugi su isporučile Holandija i Nemačka. Za sada nije poznato koji od ta dva sistema je pogođen.

Poznata pevačica otkrila poziciju PVO sistema?

Priča o uništenju "patriota" je utoliko zanimljivija kada se uzme u obzir objava poznate ukrajinske pevačice Ine Voronove na Instagramu. Naime, ona je objavila snimak koji pokazuje kako deluje PVO na ukrajinskom nebu, ali je tako otkrila i njegovu poziciju, pa je Rusima bilo veoma lako da dalje deluju.

Na društvenim mrežama su potom besni Ukrajinci pozvali da se pevačica uhapsi i da vlasti moraju da hitno reaguju.

- Želim da se izvinim Ukrajini i ukrajinskom narodu. Veoma mi je žao, nisam razmišljala, mnogo sam se uplašila. Bila sam kod kuće sa decom i nisam ni znala šta se događa - navela je pevačica.

Prema pojedinim informacijama, u Ukrajini je uhapšeno šest blogera koji su objavljivali snimke PVO sistema u Kijevu, a zbog toga im preti i do 8 godina zatvora.

Ignat: Nemoguće uništiti Patriot Kinžalom

Portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat izjavio je da je nemoguće uništiti PVO sistem "patriot" jednim udarom rakete "kinžal".

- Želim da kažem: Ne brinite za sudbinu Patriota - rekao je Ignat.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike