Potresno: Majka devojčice ubijene pre 30 godina se "slomila" na suđenju - čula kako joj je dete pronađeno krvavo u podrumu

27.04.2023

07:37

0

Autor: M.M.

Policajac Najdžel Biti bio je jedan od prvih na mestu ubistva sedmogodišnje Niki Alan pre više od 30 godina, a njegovo svedočenje potreslo je majku nesrećnog deteta

Potresno: Majka devojčice ubijene pre 30 godina se "slomila" na suđenju - čula kako joj je dete pronađeno krvavo u podrumu
Ubijena Niki Alen - Copyright Printscreen/Youtube/5 News

Majka se danas slomila i zaplakala na sudu dok je slušala dokaze o tome kako je telo njene ćerke pronađeno podrumu napuštene zgrade koja je napuštena.

Policajac Najdžel Biti bio je jedan od prvih na mestu ubistva sedmogodišnje Niki Alan pre više od 30 godina. Ispričao je kako je locirao njeno telo u uglu zamračenog podruma zgrade u blizini njene kuće u Hendonu u Sanderlendu.

Nikina mama Šeron Henderson (56) rasplakala se dok je njegova izjava pročitana žiriju. Sudija  Lambert je rekla: „Uznemirena žena treba da napusti sud“, nakon čega su je izveli napolje.

Niki su pronašli 16-godišnji dečak i njegov očuh 8. oktobra 1992 - dan nakon što je prijavljen nestanak iz njenog doma u obližnjem stambenom bloku.

Printscreen/Youtube/Sun FM
 

Bila je "brutalno napadnuta", tučena ciglom po glavi i izbodena 37 puta, rečeno je poroti.

Za njeno ubistvo sudi se Dejvidu Bojdu (55), njihovom komšiji.

Policajac je ušao u zapuštenu zgradu popevši se na drvo do zabijenog prozora. Odmah je video trag krvi. Bio je na ivici prozora i vodio je do mesta gde je ležala, čuo je krunski sud Njukasla.

- Primetio sam nekoliko crvenih tragova na platformi koje su izgledale kao krv - rekao je on i dodao:

- Video sam tragove na podu i stepenicama, nastale zbog toga što je neko vukao po podu. Kada sam se spuštao niz stepenice, ponovo sam primetio tragove. Ušavši u prostoriju, video sam telo deteta uz severni zid. Tragovi su vodili do mesta gde se dete nalazilo. Video sam glavu i lice deteta pokrivene krvlju.

Izjavu policajca iz 1992. pročitao je Ričard Rajt, tužilac. Forenzičarka Hilari Parkinson, koja je tada pozvana na lice mesta, ispričala je kako teške mrlje krvi u prostoriji iznad podruma ukazuju na to da je Niki tamo napadnuta.

- Oznake su u skladu s tim da je Niki Alan napadnuta u toj prostoriji. U nekoj fazi... .njeno telo je bilo prislonjeno na zid i ona je kliznula bočno niz zid. Bila je udarena najmanje jednom dok je bila na podu. Mrlje od krvi i kosa pronađene na stepenicama ukazivale su na to da su je za noge vukli do mesta gde je pronađeno njeno telo.

Printscreen/Youtube/5 News
 

Sudija je videla snimak snimljen unutar zgrade, sa krvlju umrljanom ciglom pronađenom među ruševinama u toj prostoriji.

Gđa Parkinson je dodala: „1992. godine bili smo zainteresovani za vlakna. Ako bi osumnjičeni bio identifikovan u budućnosti, mogli biste da vidite da li ima bilo kakvih dokaza o vlaknima sa odeće napadača.

- Zanimala nas je i krv, kapi krvi koje su takođe testirane u slučaju da je i napadač povređen. Testiranje koje sam uradila je bilo grupisanje krvi, a ne diskriminirajuće kao analiza DNK.

- Da sam pronašla krvnu grupu drugačiju od one Niki Alan, onda bih to mogla  identifikovati. 

Zahvaljujući napretku u forenzičkom testiranju, DNK osumnjičenog Dejvida Bojda, koji je imao 25 godina u vreme ubistva, pronađen je na više mesta na odeći koju je Niki nosila kada je umrla.

Boid, iz Nortona poriče ubistvo, a suđenje se nastavlja.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike