Šta je žena koja je ubila devojčicu Lolu sve rekla u policiji: Mnoga pitanja ostaju bez odgovora u slučaju koji je zgranuo Pariz (VIDEO)

19.10.2022

14:15

0

Autor: N. Pavlović

Optužnica podignuta protiv Alžirke Dabije B.

Šta je žena koja je ubila devojčicu Lolu sve rekla u policiji: Mnoga pitanja ostaju bez odgovora u slučaju koji je zgranuo Pariz (VIDEO)
lola1 - Copyright Facebook/Delphine Daviet

Pet dana posle pronalaska tela devojčice Lole (12) u plastičnom sanduku u Parizu, istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde motiv zločina.

Podsetimo, Alžirka Dabija B. (24) optužena je za ubistvo, silovanje i mučenje devojčice. Kada je pronađena, ruke i noge su joj bile zavezane, usta pokrivena trakom, a po vratu je imala posekotine. Takođe, na telu su primećeni brojevi jedan i nula, ali se nije otkrilo šta bi oni trebalo da predstavljaju.

Dabija je u policiji davala kontradiktorne izjave, a odmah po hapšenju su se pojavili navodi da boluje od mentalnih poremećaja.

Prvo je detaljno opisala šta se dogodilo kobne večeri, ali je potom povukla priznanje rekavši "da je to bio san, a ne stvarnost".

Pomenula je da se branila od napada nožem i da se "borila sa duhom". Navela je da je nemoguće da je ubila dete, a tokom najmanje šest saslušanja nije pokazala nikakvu empatiju prema devojčici.

Kada su joj pokazali slike njenog tela, rekla je da ne oseća ništa.

- I ja sam silovana i videla sam moje roditelje kako umiru preda mnom - navela je.

Ipak, pre toga je kazala da je dete odvukla do stana njene sestre koja živi u istoj zgradi.

Naterala ju je da se istušira, a onda ju je seksualno zlostavljala i ubila.

Imala je i prepirku sa Lolinom majkom koja je upravnica zgrade. Majka je odbila Dabiji da da ključ kako bi mogla da ulazi u zgradu u kojoj živi njena sestra. Inače, Dabija je legalno ušla u Francusku 2016, ali nema prebivalište zbog čega se vodi kao beskućnica.

Facebook/Delphine Daviet
Osumnjičena snimljena kako ulazi u zgradu

Iako je rečeno da osumnjičena ima mentalne probleme, određeni stručnjaci su, posle prvih razgovora, zaključili da je sposobna da razgovara sa istražiteljima.

Njena sestra je napomenula da se u poslednje vreme budila noću i da je pričala nepovezano.

Političari se umešali u slučaj

Predsednik Francuske, Emanuel Makron, primio je roditelje ubijene devojčice i izjavio im saučešće.

Desničarski političari su kritikovali državnu imigracionu politiku jer je Dabiji u avgustu ove godine naloženo da napusti zemlju.

Sa druge strane, ministar pravde, Erid Dupon-Moreti, optužio je desnicu za demagogiju i da slučaj žele da iskoriste kako bi skupili političke poene.

Portparol Vlade, Olivije Veran, pohvalio je hrabrost devojčicinih roditelja koji su suočeni sa neverovatnom tragedijom. Naglasio je da će vlasti morati bolje da sprovode deportacije imigranata.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike