"Greškom smo vam sina rastvorili u kiselini": Mafija roditeljima ponudila 60.000 evra odštete i stan zbog gnusnog ubistva

20.04.2023

16:32

0

Naredili su čoveku da uđe u njihov auto, ali je Đako greškom uhvaćen

"Greškom smo vam sina rastvorili u kiselini": Mafija roditeljima ponudila 60.000 evra odštete i stan zbog gnusnog ubistva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Napuljska mafija je 2000. godine greškom ubila jednog muškarca, čije telo su posle rastvorili u kiselini, a ovih dana su mafijaši njegovim roditeljima ponudili odštetu od 60.000 evra.

Salvatore Kamarota i Karlo Napi, vođe klana Polverino kojima počinje suđenje za ubistvo Đulija Đakoa, ponudili su i stan njegovoj porodici. 

Kako se navodi, Đaku su čekićem razbijeni zubi, a telo mu je rastvoreno u kiselini kako bi se prikrio zločin, piše Tajms.

Slučaj je godinama bio nerešen, sve dok odmetnik iz mafijaškog klana nije optužio Kamarotu (56) i Napija (64) da su naručili ubistvo, tvrdeći da su pogrešili identitet čoveka kojeg su ubili.

 

 

- Tražili su čoveka po imenu Salvatore, koji je optužen da je imao aferu sa Kamarotijevom nećakom, koja je bila devojka člana mafije. Rečeno im je da će on biti na određenom mestu u određeno vreme - rekao je advokat Alesandro Mota, koji zastupa porodicu žrtve.

Šefovi mafije su poslali ubice koje su bile obučene kao policajci. Naredili su čoveku da uđe u njihov auto, ali je Đako greškom uhvaćen. Poslednje što im je rekao je: "Policajci, pogrešili ste, ja sam iz dobre porodice", a onda su mu pucali u glavu.

Kada su krvavo telo odneli Kamarotu, izvukao ga je iz automobila, potom su mu i polomili zube da ne bi ostali dokazi. Njegovo telo je rastvoreno u kiselini, a ostaci su bačeni u nerazvijeno područje na periferiji Napulja.

Bivši mafijaš Roberto Perone rekao je policiji da je to bio "najmračniji trenutak u njegovoj kriminalnoj karijeri" kada su shvatili da su ubili pogrešnog čoveka. Đako (26) uopšte nije imao kriminalnu istoriju.

Uoči suđenja, Kamarota i Napi ponudili su Đakovoj porodici po 30.000 evra, a Kamarota je dodao stan za koji tvrdi da vredi 120.000 evra.

- Prema italijanskom zakonu, moguće je dobiti samo trećinu kazne ako platite odštetu za krivično delo - objašnjava advokat Mota.

Porodica je odlučno odbila njihovu ponudu.

- Oni žele najstrožu kaznu za počinioce ovog strašnog zločina, posebno zato što nikada nisu dobili telo svog sina - dodaje Mota.

 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike