Karabinjeri i dalje traže saradnike: Učiteljica pod sumnjom da je pomogla odbeglom bosu Koza Nostre! (FOTO)

22.03.2023

18:51

0

Bonafede je suspendovala na 10 dana škola "Istituto Capuana-Pardo" u Kastelvetranu u očekivanju mogućeg disciplinskog ili krivičnog postupka

Karabinjeri i dalje traže saradnike: Učiteljica pod sumnjom da je pomogla odbeglom bosu Koza Nostre! (FOTO)
Denaro je bio u bekstvu 30 godina - Copyright Italian Police, LaPresse via AP

Italijanska učiteljica osnovne škole navodno je pomogla odbeglom mafijaškom bosu Mateu Mesini Denaru tokom njegovog 30-godišnjeg bekstva od pravde, rekli su izvori u sredu.

Učiteljica Laura Bonafede optužena je da je bila "bliska" šefu Koza Nostre, koji je uhvaćen na klinici za rak u Palermu 16. januara.

Ona predaje u školi u njegovom rodnom gradu Kastelvetranu blizu Trapanija na Siciliji.

Bonafede je suspendovala na 10 dana škola "Istituto Capuana-Pardo" u Kastelvetranu u očekivanju mogućeg disciplinskog ili krivičnog postupka.

U kasnim jutarnjim satima prošlog četvrtka lokalne novine pisale su da su karabinjeri pretresli neke prostorije škole, a tokom pretresa bili su naoružani.

Nakon neprijatenosti koja je zbog nje priređena kolegama, Bonafede je poslala pismo emisiji „La7", koje je pročitano uživo i u kom se obraća školi u kojoj predaje.

- Dragi direktore, žao mi je što je u ovu jadnu medijsku klevetu uvučena i škola. Uvek sam svoj život posvećivala podučavanju i obrazovanju dece, kao što sam radila i sa svojom decom. Nikada nisam bila uključen ni u jedan pravni slučaj. Ali nikada nisam dovodila u pitanje ljubav prema članovima svoje porodice. Sve ostalo su spekulacije zbog neprihvatanja moju odluku da ne govorim - pisalo je u pismu.

Izvori italijanske novinske agencije Anse rekli su u sredu da će o njenom slučaju u četvrtak raspravljati ministar obrazovanja i zasluga Đuzepe Valditara i savetnik za obrazovanje Sicilije Mimo Turano.

Najtraženiji mafijaški bos uhapšen je 16. januara na Sicliji tokom opsežne akcije u kojoj učestvovalo više od 10 policajaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike