Uhapšena jedna od retkih žena sa liste 100 najtraženijih kriminalaca u Italiji! Označena je kao vođa nigerijske ili "crne mafije" (VIDEO)

09.03.2023

23:03

0

Autor: I. P.

Organi reda ističu da je Džoj imala vodeću ulogu u dovođenju mladih Nigerijki u Italiju, Španiju i Holandiju da rade kao prostitutke

Uhapšena jedna od retkih žena sa liste 100 najtraženijih kriminalaca u Italiji! Označena je kao vođa nigerijske ili "crne mafije" (VIDEO)
Copyright Pritscreen/youtube/ ANTIMAFIA Duemila

Džef Džoj, žena koja je slovila za vođu nigerijske mafije i bila jedna od retkih žena na listi 100 najtraženijih kriminalaca u Italiji, izručena je po zahtevu zvaničnog Rima iz svoje matične zemlje.

U Italiji je ova četrdesetosmogodišnjakinja osuđena 2010. na 13 godina zatvora zbog zločinačke zavere, trgovine ljudima, držanja robova i prihodovanja od prostitucije.

Džoj je označena kao jedan od vođa nigerijske ili "crne mafije" u Italiji, saopštila je policija.

Organi reda ističu da je Džoj imala vodeću ulogu u dovođenju mladih Nigerijki u Italiju, Španiju i Holandiju da rade kao prostitutke, koristeći nasilje i pretnje svih vrsta, uključujući vudu obrede protiv njih i članova njihovih porodica kod kuće.

Prošlog juna u Nigeriji ju je uhapsila lokalna obaveštajna služba, a u Italiju je vraćena u sredu, kada je stigla na rimski aerodrom "Čampino".

To je prvo izručenje između dve zemlje na osnovu novog ugovora koji je stupio na snagu 2020. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike