Profitirao od slučaja: Tramp prikupio 4 miliona dolara u roku od 24 sata posle podizanja optužnice!

01.04.2023

18:23

0

Više od 25 odsto donacija stiglo je od donatora koji su prvi put dali novac bivšem predsedniku

Profitirao od slučaja: Tramp prikupio 4 miliona dolara u roku od 24 sata posle podizanja optužnice!
Copyright Profimedia

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp tvrdi da je prikupio više od 4 miliona dolara za 24 sata nakon vesti o njegovoj optužnici.

Bivši predsednik je tu cifru naveo u saopštenju za javnost, u kom je ponovio tvrdnju da je žrtva „političkog lova na veštice".

Trampova kampanja je saopštila da je više od 25 odsto donacija stiglo od donatora koji su prvi put dali novac bivšem predsedniku, „što dodatno učvršćuje status predsednika Trampa kao jasnog favorita na republikanskim predizborima".

Trampovi advokati rekli su za Skaj njuz da je on „spreman za borbu", dok se oni spremaju za njegovo pojavljivanje pred sudom sledećeg utorka.

- Dobro mu ide. Otporan je i jak i, naravno, nije zadovoljan vestima o optužnici. Ali spreman je da se bori, rekla bih - rekla je Alina Haba, advokatica koja radi za Trampa.

- Radi se o selektivnom krivičnom gonjenju. Jedna osoba se beskonačno proganja. Neće biti osuđen, tako da ne moram ni da pričam o tome. Predsednik Tramp će apsolutno nastaviti svoju kampanju za predsednika - dodala je ona.

 

 

Trampovo pojavljivanje pred sudom održaće se na 15. spratu zgrade suda u donjem Menhetnu.

Detalji optužnice ostaju zapečaćeni, ali se pretpostavlja da se Tramp suočava sa oko 30 optužbi za prevaru u vezi sa dokumentima.

Bivšem predsedniku neće biti stavljene lisice nakon pregovora između njegovih advokata i kancelarije okružnog tužioca.

Tramp je prvi bivši predsednik koji se ikada suočio sa krivičnim prijavama i, u ovim okolnostima bez presedana, njegovi advokati osmišljavaju plan na osnovu kog bi mogli da rade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike