Tajvan će plaćati turistima: Odlučio se na očajničke mere, novac će moći da se koristi i za plaćanje smeštaja

24.02.2023

22:57

0

Ministar saobraćaja Vang Kuo Caj izjavio je u sredu da će novčana naknada biti isporučena digitalno

Tajvan će plaćati turistima: Odlučio se na očajničke mere, novac će moći da se koristi i za plaćanje smeštaja
Copyright Profimedia

Kako se letovi vraćaju u normalnu posle pandemije koronavirusa, rastuće cene avionskih karata mnogima otežavaju putovanja na duge staze, pa je destinacijama sve teže da podstaknu posetioce da dođu.

Tajvan, koji očajnički želi da poveća broj tursita, koji bi mogao biti u padu i zbog pojačanih tenzija sa Kinom, sada planira da ponudi turistima po 165 dolara za odmor. Novčane nagrade će takođe biti ponuđene turističkim grupama kako bi se ljudi podstakli da posete ostrvo.

Tajvanski premijer Čen Čjen Jen saopštio je u četvrtak da vlada ima za cilj da privuče šest miliona turista 2023. godine, udvostručavajući tu cifru 2024, i da do 2025. ima 10 miliona posetilaca.

Kao podsticaj oni će dati poklone od 165 dolara za 500.000 pojedinačnih turista. Sa druge strane, oko 90.0000 turističkih grupa dobiće po 658 dolara.

Ministar saobraćaja Vang Kuo Caj izjavio je u sredu da će novčana naknada biti isporučena digitalno. Turisti će moći da je koriste za pokrivanje troškova na Tajvanu, uključujući i smeštaj.

On je dodao da su mere usmerene na privlačenje većeg broja posetilaca sa ključnih tržišta, uključujući Japan, Južnu Koreju, jugoistočnu Aziju, Hongkong i Makao, kao i Evropu i Ameriku.

Tajvan je 2022. posetilo nešto manje od 900.000 posetilaca, prema statistikama Tajvanskog biroa za turizam. Posetioci iz Vijetnama, Indonezije, Japana i SAD bili su među najbrojnijima.

Ove brojke su neznatne u odnosu na one iz 2019. godine, kada je Tajvan privukao rekordnih 11,8 miliona turista, preko 7 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Ostrvo je ukinulo ograničenja ulaska u oktobru 2022. godine, nakon jednog od najdužih zatvaranja granica na svetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike