Senat SAD odlučio: Doneo zakon o zabrani Tiktoka na službenim telefonima članova vlade

15.12.2022

09:47

0

Autor: 24sedam

Pres služba kompanije "Bajtdens", u čijem je vlasništvu popularna društvena mreža, izrazila je zabrinutost zbog novih uredbi američke administracije

Senat SAD odlučio: Doneo zakon o zabrani Tiktoka na službenim telefonima članova vlade
Tiktok - Copyright Profimedia

Senat Sjedinjenih Američkih Država izglasao je zakon kojim zaposlenima u federalnim ustanovama zabranjuje korićenje aplikacije Tiktok na službenim telefonima.

Ranije ove sedmice Tiktok je na službenim telefonima zabranjen u saveznim državama Severna Dakota, Ajova, Alabama i Juta, a zabranu najavljuju i Teksas, Merilend i Južna Dakota, prenosi Rojters.

U avgustu 2020. godine Senat je odobrio predlog zakona kojim se korišćenje te aplikacija zabranjuje na telefonima koji su u vlasništvu vlade.

Pres služba kompanije "Bajtdens", u čijem je vlasništvu Tiktok, izrazila je zabrinutost zbog novih uredbi američke administracije, za koje tvrde da su donete na osnovu dezinformacija, kao i da su spremni da se sastanu sa američkim zakonodavcima kako bi otvoreno razgovarali o poslovanju kompanije.

- Razočarani smo što se toliko država pridružilo odobravanju zakona koji se baziraju na neosnovanim glasinama o Tiktoku, što neće doprineti napretku nacionalne bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država - navodi se u saopštenju.

Novi zakon je poslednji potez američkih predstavnika u obračunu sa kineskim kompanijama zbog straha da bi Peking mogao da koristi njihove aplikacije za špijuniranje građana SAD, ocenjuje Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike