Viralni video sa Tiktoka spasio život maloletnice: Pokretom ruke pokazala da je u opasnosti

10.11.2021

15:16

0

Ovaj sistem razvile su žene na početku pandemije koronavirusa zbog povećane stope nasilja u porodici

Viralni video sa Tiktoka spasio život maloletnice: Pokretom ruke pokazala da je u opasnosti
0-02-05-5876e1d95a5b0d5b9a0d372eac3f3ac73c81dc50c0215f5a0ffbb5c1ae38fbf3_558b25725e3a5aa0 - Copyright Youtube Printscreen, TikTok/fabulousmag

Društvene mreže su umnogome promenile poglede na svet i način na koji on funkcioniše. Iako mnogi smatraju da nisu dobre po omladinu, u jednom slučaju su se pokazale kao veoma korisne jer su spasile život tinejdžerke.

Naime, na platformi Tiktok već neko vreme kruži snimak koji je postao viralan, a putem kog možete naučiti kako da koristite znakovni jezik da biste pokazali da ste u opasnosti.

Roditelji šesnaestogodišnjakinja iz Južne Karoline prijavili su policiji njen nestanak, a bajker koji nije znao ko je ona, ugledao je devojku koja koristi znakovni jezik u srebrnoj "Tojoti" na semaforu udaljenom više od 300 kilometara od njenog rodnog grada. 

Kako je prepoznao pokrete koje je pravila kao signal "Treba mi pomoć", odmah je pozvao policiju. Muškarac sa kojim je maloletna devojka bila u autu uhapšen je samo nekoliko dana pošto je prijavljeno da je ona nestala.

Profimedia
 

Ona je ispričala policiji da je putovala sa njim od svog rodnog mesta, Južne Karoline, kroz Tenesi, Kentaki i Ohajo, gde je on imao rođake.

Šerif koji se bavio ovim slučajem izjavio je da su rođaci uhapšenog izjavili da su shvatili da je devojka koja je bila sa njim maloletna i da je prijavljen njen nestanak, a da je on odmah nastavio da beži za njom, sve dok ih nepoznati muškarac nije slučajno ugledao.

Zamenik šerifa je dodao da je devojka krenula svojevoljno sa njim, ali da je onda "počela da se plaši za svoj život".

Muškarac koji je uhapšen ostaće u pritvoru dok se slučaj dalje istražuje, a optužbe koje mu se stavljaju na teret su nezakonito držanje prvog stepena, kao i posedovanje fotografija na kojima osobe mlađe od 18 godina imaju seksualne odnose.

Ilustracija/Profimedia
 

Znakovni jezik koji je maloletna devojka koristila razvile su žene u Americi i Kanadi na početku pandemije koronavirusa, a sve zbog velikog porasta stope porodičnog nasilja, što je bilo povezano sa karantinom.

Veliki broj snimaka sa uputstvima pojavio se na Tiktoku, a u njima se moglo videti kako da pokažete da ste u opasnosti. Sve što treba da uradite jeste da podignete dlan ruke, pa savijete palac, a onda i ostala četiri prsta ruke.

@fabulousmag

The secret hand signal that shows someone is a victim of domestic violence - please share ✋🏼#signalforhelp #pandemic #advice #learnontiktok #support ♬ original sound - Fabulous

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike