Novinar pitao Bajdena kad će na godišnji pregled, on se iznenadio: Šta, mislite li da mi je potreban? (VIDEO)

25.11.2022

16:38

0

Američki predsednik je ušao u istoriju na svoj rođendan prošle nedelje postavši prvi lider koji je napunio 80 godina dok je bio na funkciji

Novinar pitao Bajdena kad će na godišnji pregled, on se iznenadio: Šta, mislite li da mi je potreban? (VIDEO)
Džozef Bajden - Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden našalio se sa novinarom u četvrtak kada ga je pitao kada će ići na godišnji pregled.

- Šta, mislite li da mi je potreban - odgovorio je 80-godišnji lider SAD.

Bajden je na ovo pitanje reagovao ispred vatrogasne jedinice Nantacketa u Masačusetsu, gde se susreo sa onima koji su obeležavali Dan zahvalnosti i otkrio da je već obavio deo pregleda.

- Već sam išao i ići ću.... Deo pregleda sam već obavio, a završiću ga pre kraja godine - rekao je Bajden.

Američki predsednik je ušao u istoriju na svoj rođendan prošle nedelje postavši prvi lider koji je napunio 80 godina dok je bio na funkciji.

Bajden je navodno u pregovorima sa svojom porodicom i bliskim savetnicima o tome da li da pokrene kampanju za reizbor 2024. Ako se uspešno kandiduje za drugi mandat, do kraja predsednikovanja imao bi 86 godina.

Pres-sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer bila je pod pritiskom ranije ove nedelje u vezi sa zdravljem predsednika.

- Dakle, predsednik je dobrog zdravlja i vodi aktivan životni stil. To kažu doktori. On je to podelio sa mnom. On će imati pregled u narednim mesecima, a rezultati će biti objavljeni na isti način kao i prošle godine - rekla je Žan-Pjer u utorak.

Međutim, ona je odbila da se obaveže da će objaviti rezultate predsednikovog pregleda pre nego što se donese odluka o tome da li će se on ponovo kandidovati.

Starost i zdravlje predsednika SAD brinu većinu birača.

Oktobarska anketa je pokazala da je 64 odsto Amerikanaca reklo da je „zabrinuto“ za Bajdenovo mentalno zdravlje, u odnosu na 59 odsto u avgustu. Pitanje je odjeknulo sa obe strane, a više od 50 odsto demokrata je u anketi izrazilo zabrinutost zbog njegovih godina.

Predsednik sklon gafovima pokušao je da otkloni ove zabrinutosti, ali je priznao da su njegove godine „legitimno“ pitanje za birače.

- Mislim da je legitimna stvar biti zabrinut za bilo čije godine, uključujući i moje“, rekao je Bajden u intervjuu za MSNBC prošlog meseca.

- I mislim da najbolji način da donesete sud o tome jeste da me posmatrate. Da li usporavam? Da li imam isti tempo? - dodao je, sugerišući da se zapravo oseća kao da ima 50 godina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike