Republikanci najavili: Pokrenućemo istragu o sumnjivim poslovima Džoa Bajdena i njegove porodice

18.11.2022

09:20

0

Autor: 24sedam

Ta istraga će biti na vrhu naše liste prioriteta, rekao je Komer

Republikanci najavili: Pokrenućemo istragu o sumnjivim poslovima Džoa Bajdena i njegove porodice
Džozef i Hanter Bajden - Copyright AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Član nadzornog odbora Predstavničkog doma Kongresa SAD, republikanac Džejms Komer, objavio je da će biti povedena parlamentska istraga o sumnjivim “poslovnim šemama” po svetu američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegove porodice.

- Ta istraga će biti na vrhu naše liste prioriteta. Istraga o Džou Bajdenu, predsedniku Sjedinjenih Država. Ali, ne samo zbog “poslova”, nego i zato što je lagao američki narod posle saznanja o umešanosti njegove porodice u međunarodne poslovne šeme.

AP Photo/Evan Vucci
Džozef Bajden

Na konferenciji za novinare Komer je u nastavku napomenuo da će se istraga “fokusirati na moguće slučajeve prevare, korupcije, kršenja zakona o stranim agentima, zavere radi pranja novca i ugrožavanja nacionalne bezbednosti”.

Republikanac je dodao da se predsednikov sin Hanter Bajden obogatio prodajući pristup visokorangiranim članovima svoje porodice, a takođe – da “ima veze sa trgovcima ljudima”.

Politički komentator Pol Krejg Roberts, koji je bio službenik Bele kuće za vreme administracije Ronalda Regana, rekao je da bi Hanter Bajden mogao biti optužen za poreske prestupe i lažno svedočenje prilikom kupovine oružja.

Međutim, on smatra da ništa ne ugrožava političku karijeru njegovog oca, budući da FBI neće rizikovati da istražuje teže Hanterove prestupe.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike