Velika izlaznost na referendumu; Putin potpisao ukaz o odlaganju mobilizacije za studente (VIDEO/FOTO)

24.09.2022

14:16 >> 21:42

0

Autor: 24sedam

Pratite sva dešavanja u Ukrajini uz 24sedam

Velika izlaznost na referendumu; Putin potpisao ukaz o odlaganju mobilizacije za studente (VIDEO/FOTO)
ukrajina 2409 - Copyright AP Photo/Hanna Arhirova/Profimedia

U toku je 213. dan sukoba u Ukrajini.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održao sednicu o navodnim zločinima Rusije u Ukrajini. Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da svet ne može da dozvoli nukelarnu katastrofu. U četiri ukrajinske oblasti danas se održavaju referendumi o pripajanju Rusiji. NATO poručuje da nemaju legitimitet, kao i da predstavljaju grubo kršenje Povelje UN.

NATO je u četvrtak osudio planove Rusije da održi referendume u okupiranim regionima Ukrajine i pozvao sve države da odbace, kako se kaže, "očigledne ruske pokušaje teritorijalnog osvajanja".

- Lažni referendumi u regionima Donjecka, Luganska, Zaporožja i Hersona u Ukrajini nemaju legitimitet i predstavljaju grubo kršenje Povelje UN - navodi se u saopštenju Severnoatlantskog saveza.

Šta znamo do sada?

U  toku je 2012. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Putin poručio da je misija Rusije da okonča rat koji Kijev vodi protiv Donbasa i zaštiti sebe

- Rusija u SB UN: Svet na ivici nuklearne katastrofe

- Misija IAEA u Zaporožju

- Velike borbe i provokacije u okolini nuklearke Zaporožje

- Švedska i Finska i zvanično pozvane u NATO

- Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članstvo u EU

- Putin: Era unipolarnog sveta je gotova

- Ponovo se uspostavlja izvoz žitarica iz ukrajinskih luka

- EU razmatra da se zabrani ulazak Rusima na godinu dana

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali na pola puta

22.55 - Lavrov: Rusija neće preduzeti prve korake ka dijalogu sa Zapadom

Rusija u trenutnoj situaciji neće preduzeti prve korake ka dijalogu sa Zapadom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP


- Ne odbijamo kontakte, a kada se dobiju odgovarajući predlozi, pristajemo. Naši partneri žele da se sastanu tiho da niko ne zna za to, izvolite. Jer uvek je bolje razgovarati nego ne razgovarati. Ali u situaciji u kojoj smo mi, Rusija sada neće preduzeti nikakve prve korake - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle obrahcnja na sednici Generalne skupštine UN u Njujorku, prenele su RIA Novosti.

- Oni će nas kontaktirati pa ćemo videti - kazao je Lavrov.

22.02 - Putin potpisao ukaz o odlaganju mobilizacije za studente

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o odlaganju delimične mobilizacije za redovne i vanderdne studente, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Tanjug/Russian Presidential Press Service via AP)


U dokumentu se navodi da se odlaganje mobilizacije odobrava redovnim i vanrednim studentima koji pohađaju nastavu po državnim programima srednjeg stručnog i visokog obrazovanja u državnim obrazovnim i naučnim organizacijama i oni koji prvi put stiču obrazovanje odgovarajućeg nivoa, prenose RIA Novosti.

21.50 - Pokušaj diverzije u Melitopolju

U Melitopolju je eksplodirala bomba kućne proizvodnje, radi se o pokušaju diverzije na podstanicu, saopštile su lokalne vlasti. Izbio je požar ali su ga radnici u podstanici ugasili.

Podstanica obezbeđuje struju za železničku stanicu u Melitopolju, depo sa vagonima i lokomotivama, zgradu uprave.

21.20 - Izlaznost na referendumu


Izlaznost na referendumu u DNR u prva dva dana iznosi 55,5 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija republike.

U Zaporoškoj oblasti u prva dva dana izlaznost je dostigla 35,54 odsto.

AP Photo/Hanna Arhirova


Izlaznost na referendumu u LNR prva dva dana iznosi 45,68 odsto.

Predsednik Centralne izborne komisije Jelena Kravčenko rekla je novinarima da bi, prema njenim prognozama, konačna izlaznost, ukoliko ne bude agresije Ukrajine, mogla da bude najmanje 80 odsto.

Izlaznost na referendumu na teritoriji Hersonske oblasti za prva dva dana iznosi 31,79 odsto, rekla je novinarima predsednik Izborne komisije Marina Zaharova. Ona je dodala da provokacija i kršenja procesa nije bilo.

Referendum traje do 27. septembra.
 

20.53 - Lavrov u UN: Danas se odlučuje kakav će biti svetski poredak

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je na drastičnu degradaciju situacije u oblasti međunarodne bezbednosti. Prema njegovim rečima, danas se odlučuje kakav će biti svetski poredak: sa hegemonom ili pravedni svet bez ucena.

20.10 - Vang: Kina podržava napore ka mirnom rešenju krize u UKR

Kina podržava sve napore koji vode ka mirnom rešavanju krize u Ukrajini, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je rekao da je hitan prioritet olakšavanje pregovora za postizanje mira, preneo je Rojters.

- Osnovno rešenje je da se odgovori na legitimnu bezbednosnu zabrinutost svih strana i izgradnju uravnotežene, efikasne i održive bezbednosne arhitekture - rekao je Vang u svom obraćanju.

19.40 - Duma bi 29. septembra mogla da raspravlja o priključenju delova UKR

Državna Duma, donji dom ruskog parlamenta, mogla bi 29. septembra na vanrednom zasedanju da raspravlja o zakonima kojima se delovi Ukrajine koje su pod ruskom kontrolom uključuju u sastav Rusije, javio je danas TAS S, pozivajući se na neimenovani izvor.

The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation Press Service via AP
 


- Nakon prebrojavanja glasova na referendumima, predlozi zakona mogu biti podneti već 28. septembra, kako bi Duma imala vremena da ih usvoji 29. (septembra) - rekao je izvor.

19.16 - Putin pred Federalnom skupštinom 30. septembra?


Predsednik Rusije Vladimir Putin mogao bi da se obrati Federalnoj skupštini Rusije 30. septembra, rekao je za Sputnjik izvor u parlamentu.

Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

19.12 - Rusija: Na protestima protiv mobilizacije uhapseno 730 ljudi

Više od 730 ljudi uhapšeno je danas širom Rusije na protestima protiv mobilizacije, saopštio je ruski pokret za zaštitu ljudskih prava OVD-Info.

Do hapšenja je došlo tri dana nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju, preneo je Rojters.

18.36 - Rogov:Energodar izložen UKR granatiranju bez presedana

Grad Energodar je izložen neviđenom granatiranju ukrajinskih trupa u cilju zastrašivanja civilnog stanovništva i sprečavanja referenduma, izjavio je danas lider pokreta "Mi smo uz Rusiju", član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Ukrajinske trupe počele su popodne da granatiraju grad Energodar, prenele su RIA Novosti.

Pod vatrom su se našle zgrade u kojima se nalaze biračka mesta.

Osim toga, bačene su mine sa dronova na zgradu sedišta pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom", dodaje ruska agencija.

18.20 - Apsolutna većina građana za ujedinjenje sa Rusijom! 

Na području DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti 23. septembra je počeo referendum o prisajedinjenju Rusiji, a rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je istog dana uradila agencija INSOMAR pokazali su da većina građana namerava da glasa, kao i da apsolutna većina podržava ulazak teritorija u sastav Rusije.

 

Foto: Tanjug/AP Photo
 

16.15 - Ruske fabrike oružja rade i vikendom

Ruske fabrike oružja naglo su povećale proizvodnju i rade čak i vikendom kako bi ispunile zadatke koje je pred njih stavio predsednik Ruske Federacije i vrhovni komandant oružanih snaga Vladimir Putin.

Pravi se sve - od šlemova i pancira do najsavremenih borbenih sistema, dronova i avijacije, navodi se u izveštaju koji je preneo portal Sputnjik.

Andrej Golovatjuk, član prezidijuma ruske organizacije Oficiri Rusije i pukovnik u rezervi ukazuje da je pre svega potrebno povećati proizvodnju precizno navođene municije i projektila.

16.05 - Bajden se zarekao da će reagovati na referendume na istoku Ukrajine

Sjedinjene Američke Države „nikada neće priznati“ referendume u republikama Donbasa i dva regiona pod kontrolom Rusije u Ukrajini, rekao je predsednik Džozef Bajden u petak, obećavajući da će Vašington i njegovi saveznici nastojati da Moskvi nametnu „ozbiljne ekonomske troškove“ zbog glasova.

15.44 - Putin potpisao izmene zakona o vojnom roku: Oštre kazne za one koji odbiju mobilizaciju ili se dobrovoljno predaju

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je paket izmena i dopuna Krivičnog zakona koji se odnosi na služenje vojnog roka.

15.24 - Sijarto: Iz EU sam se samo ja susreo sa Lavrovom, šteta

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izrazio je žaljenje što je bio jedini predstavnik EU koji se sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom na marginama Generalne skupštine UN održane ove nedelje.

Prema njegovim rečima, Evropska unija treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom.

- Žao mi je što sam ja jedini iz EU razgovarao sa njim, jer ako bi više naših kolega razgovaralo sa Lavrovom, to bi moglo da pomogne u rešavanju sukoba ili bar sigurno ne bi umanjilo šanse za konflikt. I sada smatram da bi u ovim okolnostima trebalo da iskoristimo svaku priliku - rekao je Sijarto za RIA Novosti i istakao da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegom.

14.05 - Moskva: Ruska avijacija eliminisala 300 stranih plaćenika

 

 

Ruska avijacija je u Nikolajevskoj oblasti u toku proteklog dana eliminisala oko 500 ukrajinskih militanata, od kojih su oko 300 strani plaćenici, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, ruska vojska je izvela raketni napad na privremeni položaj stranih plaćenika u podrucju mesta Kalinovka u Nikolajevskoj oblasti i tom prilikom je likvidirano do 300 militanata, preneo je "Sputnjik".

13.43 - Zaharova: Priče u zapadnim medijima su pokazatelj politike dvostrukih standarda

Saopštenja koja zapadni mediji šire u vezi s referendumima u Donbasu nisu ništa drugo do politika dvojnih standarda, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Želela bih da skrenem pažnju na to da je održavanje referenduma prilično široko poznato u svetu, a priča o tome da je davanje prava Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti i republikama Donbasa da naprave svoj izbor imitacija nije ništa drugo do ispoljavanje politike dvojnih standarda - rekla je Zaharova novinarima.

Profimedia
Marija Zaharova

13.30 - U granatiranju Donjecka jedna osoba poginula, tri ranjene

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u ukrajinskom granatiranju centra Donjecka, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

On je granatiranje Donjecka ocenio kao ukrajinski pokušaj da onemogući održavanje referenduma.

13.27 - Ukrajinske snage granatiraju Energodar

Ukrajinska vojska je u subotu počela je da gađa iz artiljerije grad Energodar, saopštile su gradske vlasti.

- Nacionalisti Oružanih snaga Ukrajine otvorili su artiljerijsku vatru na grad Energodar! Vojno-civilna administracija saopštava da su zabeležena četiri naleta projektila na grad. Molimo građane da se sklone na bezbedna mesta i da poštuju pravila bezbednosti - navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegramu.

12.50 - Rogov: Taktika SAD u Zaporoškoj oblasti je samoubistvo za ukrajinsku vojsku

Pentagon je za Oružane snage Ukrajine razradio plan vođenja borbenih dejstava u Zaporoškoj oblasti koji će za ukrajinsku vojsku predstavljati samoubistvo, izjavio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov u razgovoru za portal „Ukrajina.ru“.

- Pentagon je razradio strategiju borbenih dejstava na teritoriji Zaporoške oblasti, podstiče ukrajinsku vojsku i generalštab Zelenskog na njegovu realizaciju. Ipak, vojska odlično razume da je to samoubistvo - rekao je Rogov.

Tanjug/AP Photo/Kostiantyn Liberov)
 

12.42 - Kijev oduzeo akreditacije ambasadoru Irana zbog podrške Rusiji

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine donelo je odluku da iranskom ambasadoru u Kijevu oduzme akreditacije zbog navodnih isporuka oružja Rusiji što nije potvrđeno.

- U Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je 23. septembra pozvan otpravnik poslova Irana u Ukrajini. Ukrajinska strana je donela odluku da iranskom ambasadoru u Ukrajini oduzme akreditacije, kao i da značajno smanji broj diplomatskog osoblja iranske ambasade u Kijevu - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine.

12.32 - Nastavljeno granatiranje centra Donjecka

12.30 - Landsbergis: Nema azila za Ruse, neka se bore protiv Putina

Ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrielijus Landsbergis izjavio je da ta zemlja neće davati azil Rusima koji napuštaju zemlju zbog mobilizacije koju je naredio predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Livanija neće davati azil onima koji jednostavno beže od odgovornosti. Rusi treba da ostanu u svojoj zemlji i da se bore. Protiv Putina - naveo je on na Tviteru.

Od zemalja EU koje se graniče sa Rusijom, Litvanija, Poljska, Estonija i Letonija uvele su ograničena putovanja za Ruse koji žele da napuste zemlju, jedino je Finska delimično otvorena.

12.12 - Imenovan novi zamenik ministra odbrane Rusije

Vadim Savitsky, Russian Defense Ministry Press Service via AP
Mihail Mizincev

General-pukovnik Mihail Mizincev imenovan je za novog zamenika ministra odbrane Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Na dužnost zamenika ministra odbrane Rusije, koji je odgovoran za logistiku Oružanih snaga Rusije, imenovan je general-pukovnik Mihail Mizincev - saopšteno je iz ruskog vojnog resora.

Kako je precizirano, „general armije Dmitrij Bulgakov razrešen je dužnosti zamenika ministra odbrane Rusije zbog prelaska na drugo radno mesto“.

12.08 - Mišel: EU treba da otvori granice za Ruse koji beže

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas u Njujorku da Evropa treba da otvori granice za Ruse koji beže iz zemlje jer su u opasnosti zbog svojih političkih opredeljenja.

Lukas Barth/Pool Photo via AP
Šarl Mišel

Mišel je u intervjuu za "Politiko", na marginama zasedanja Generalne skupstine UN, rekao da Evropa treba da pokaže otvorenost za one Ruse koji ne žele da ih Kremlj instrumentalizuje.

Ukaz ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji ove sedmice promenio je dinamiku rata u Ukrajini, ocenio je Mišel.

11.29 - Johanis: Novi narativ Rusije pretnja nuklearnim ratom

Rumunski predsednik Klaus Johanis izjavio je da Rusija ima novi narativ koji sada "manje ili više predstavlja direktnu pretnju nuklearnim ratom protiv Evrope", kao i da je takav narativ neprihvatljiv i da se protiv toga mora boriti odlučno.

On je dodao da je Rumunija, kao deo NATO, spremna za svaki scenario i da Rumuni ne treba da paniče, preneo je Ađerpres.

- Niko ne želi rat, osim Rusije, koja je napala Ukrajinu. A novi narativ, koji je manje ili više pretnja nuklearnim ratom, jednostavno je neprihvatljiv i mora se protiv toga boriti svim silama. Referendumi koji se održavaju u okupiranim teritorijama apsolutno su neprihvatljivi i mislim da ih niko neće priznati - poručio je Johanis.

Hannah McKay/Pool via AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Klaus Johanis

On je dodao da se ruske pretnje ne smeju shvatiti olako.

10.22 - Sijarto: Ne želimo da dovodimo u opasnost postojanje planete, najvažnije je izbeći direktan sukob NATO i Rusije

Najvažnija stvar koju u ovom trenutku treba uraditi je da se ne dozvoli da napetost u odnosima Rusije i NATO preraste u otvoreni vojni sukob, čije posledice nisu potrebne nijednoj od strana, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

10.11 - Tokom prvog dana referenduma ispaljene 24 rakete Himars na LNR

Ukrajinske snage ispalile su 24 rakete HIMARS na teritoriju Luganske Narodne Republike tokom prvog dana glasanja na refendumu o ujedinjenju s Rusijom, izjavio je šef predstavništva LNR u Moskvi Rodion Mirošnik.

10.05 - Granatiranje nije uticalo na glasanje na referendumu u DNR

- Ukrajinsko granatiranje nije uticalo na proces glasanja na referendumu u Donjeckoj Narodnoj Republici, ali je bilo slučajeva kada su članovi komisije morali da se spuštaju u skloništa - saopštio je predsednik Centralne izborne komisije DNR Vladimir Visocki.

9.37 - Ukrajinske snage granatirale pijacu u Novoj Kahovki

 

 

Šest velikih objekata je srušeno, a 15 je oštećeno tokom ukrajinskog granatiranja pijace u Novoj Kahovki, u Hersonskoj oblasti, rečeno je Sputnjiku i hitnim službama tog regiona.

 

 

Ukupna šteta, nastala usled raketnog napada, obuhvata površinu od oko 170 kvadratnih metara. Pet prodavnica je izgorelo, a požar je u međuvremenu lokalizovan. U napadu nema žrtava.

 

 

9.32 - Vicepremijer Krima: Zapad mora da se pomiri s novim svetskim poretkom

Vicepremijer Krima Georgij Muradov pozvao je zapadne zemlje da se pomire s novim svetskim poretkom, u kojem Rusija ima ulogu jednog od svetskih centara.

- Naši protivnici treba jasno da shvate da građenje novog svetskog poretka bez Rusije, bez uzimanja u obzir njenih nacionalnih interesa, neće uspeti. Upravo to mi pokazujemo svojim bivšim partnerima, koji za sada ne mogu da se pomire s našom ulogom jednog od svetskih centara - rekao je Muradov.

9.28 - LNR: Nadamo se da će Rusija osnovati tribunal za ratne zločine Kijeva

Vlasti Luganske Narodne Republike nadaju se da će Rusija uspostaviti sopstveni tribunal za ratne zločine Kijeva, rekla je novinarima savetnica lidera LNR Ana Soroka.

- Nastavljamo da radimo, beležimo ratne zločine Kijeva, odlazimo na mesta koja su granatirana. Mesto nedavne tragedije, u kojoj je poginulo troje dece, obradili smo potpuno, zabeležili odakle su leteli projektili... Nadamo se da Će tribunal biti održan, da će Ruska Federacija osnovati sopstveni međunarodni ratni tribunal - rekla je Soroka.

9.05 - Zelenski: Ruska mobilizacija zločin protiv naroda

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ocenio je da je mobilizacija u rusku vojsku na teritorijama koje kontrolišu ruske snage zločin protiv konkretnih ljudi, protiv naroda.

Zelenski je u video-obraćanju rekao da će "svet sasvim ispravno reagovati i na pseudo-referendume" i da će oni biti nedvosmisleno osuđeni, kao i na, kako je rekao, "zločinačku mobilizaciju" koju Rusija pokušava da sprovede na Krimu i u drugim delovima Ukrajine koje još uvek kontroliše, prenosi Interfaks-Ukrajina.

9.02 - Na referendumu glasalo više od 11.000 građana Hersona

Više od 11.000 žitelja Hersonske oblasti glasalo je na referendumu o ujedinjenju tog regiona s Rusijom na izbornim jedinicama koje se nalaze na teritoriji Ruske Federacije, rekla je novinarima predsednica izborne komisije Hersonske oblasti Marina Zaharova.

8.55 - Nastavljaju se referendumi o pripajanju Rusiji

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, danas se nastavljaju referendumi o pripajanju Rusiji, koji su počeli juče i trajaće do 27. septembra.

Zamenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov izjavio je da se Hersonska oblast nikada neće vratiti u sastav Ukrajine i da je njena budućnost neraskidivo povezana samo sa Rusijom.

Profimedia/Valentin Sprinchak/TASS
 

"Siguran sam da ćemo uskoro postati punopravni subjekt jedne jedinstvene velike zemlje, države", rekao je Stremousov za RIA Novosti.

07:30 - Staruh: Granatirano Zaporožje - jedan mrtav, sedam povređenih

U noćašenjem granatiranju Zaporožja koje su izvele ruske snage jedna osoba je poginula, a sedam osoba je povređeno, saopštio je načelnik oblasne vojne uprave Oleksandar Staruh.

Naveo je da je u granatiranju pogođena višespratnica, prenosi Interfaks Ukrajina.

Staruh je dodao da je na grad ispaljeno najmanje pet raketa.

07:23 - Kijev: Dvoje stradalo u napadu dronovima na Odesu

Na Fejsbuk stranici Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine navodi se da su u jučerašnjem ruskom napadu na Odesu, uz upotrebu jurišnih bespilotnih letelica, dve osobe poginule, a još dve su povređene.

Prema podacima ukrajinskih snaga, uništena je upravna zgrada u zoni luke, a gradonačelnik grada Genadij Truhanov prijavio je štetu na četiri stambena objekta.

- Od 18.30, protivvazdušne raketne jedinice Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine oborile su šest dronova kamikaza. Prvi put u Ukrajini protivvazdušni topovi Oružanih snaga Ukrajine oborili su jurišni dron Mohadžer-6 iranske proizvodnje - navode ukrajinske snage. 

06:35 - Sijarto: Nećemo podržati antiruske sankcije u energetici

Budimpešta neće podržati antiruske sankcije u energetskom sektoru, uključujući i oblast nuklearne energije, jer bi to moglo naneti štetu energetskoj bezbednosti Mađarske, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto u intervjuu za agenciju TASS.

AP Photo/Darko Vojinovic
Peter Sijarto

Takođe je izjavio da je ruskom kolegi Sergeju Lavrovu rekao da sukob u Ukrajini izuzetno ozbiljno utiče na njegovu zemlju.

- Mi smo veoma blizu ovog rata, fizički. Ne možemo biti bliže, komšije smo. I svi uticaji rata su izuzetno ozbiljni po nas. Dakle, svaki dan proveden u ratu je ogromna šteta za Mađarsku na mnogo načina. Dakle, ako postoji zemlja koja je zainteresovana da se ovaj rat završi, to smo mi. Uvek sam veoma iskren sa ministrom Lavrovom po ovim pitanjima. I juče sam mu rekao da su uticaji izuzetno ozbiljni po nas. Dakle, što se pre završi, to bolje za nas - rekao je šef mađarske diplomatije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike