Apsolutna većina građana za ujedinjenje sa Rusijom! Rezultati ankete o referendumu u samoproglašenim republikama

24.09.2022

16:22

0

Autor: 24sedam

U telefonskoj anketi je učestovalo 1.000 ispitanika sa svake od teritorija

Apsolutna većina građana za ujedinjenje sa Rusijom! Rezultati ankete o referendumu u samoproglašenim republikama
Tan2022-9-24_85547990_0 (1) - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo

Na području DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti 23. septembra je počeo referendum o prisajedinjenju Rusiji, a rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je istog dana uradila agencija INSOMAR pokazali su da većina građana namerava da glasa, kao i da apsolutna većina podržava ulazak teritorija u sastav Rusije.

U telefonskoj anketi je učestovalo 1.000 ispitanika sa svake od teritorija a na pitanje o tome da li će učestvovati na referendumu većina je odgovorila da će „najverovatnije učestvovati“.

Najveću spremnost za učešće na referendumu pokazali su, prema anketi, građani LNR – 91 odsto. Svega četiri odsto njih ne planira da glasa na referendumu, dok na pitanje nije moglo da odgovori pet odsto ispitanika.

Foto: Tanjug/AP Photo
 

Na području DNR na referendum je spremno da izađe 89 odsto ispitanika nasuprot pet odsto koji to nisu i šest odsto onih koji ne mogu da daju odgovor na zadato pitanje.

U Zaporoškoj oblasti spremnost za učešće na referendumu iskazalo je 82 odsto, dok je šest odsto odgovorilo da neće učestovati, a 12 odsto nije moglo da odgovori.

Kada je reč o Hersonskoj oblasti, 72 odsto ispitanika odgovorilo je da će najverovatnije izaći na referendum, 14 odsto da neće, dok isto toliko nije moglo da da odgovor.

U okviru ankete ispitanicima je postavljeno pitanje sa referenduma, a rezultati su pokazali da apsolutna većina podržava ulazak u sastav Rusije – LNR 97 odsto, DNR 94 odsto, Zaporoška oblast 84 odsto i Hersonska oblast 83 odsto.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike