Moskva tvrdi da je zgrada prethodno bila minirana: Ukrajinski nacisti digli u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju (FOTO)

16.03.2022

18:33

0

Ruski vojni resor demantuje optužbe Kijeva za navodni vazdušni napad na pozorište

Moskva tvrdi da je zgrada prethodno bila minirana: Ukrajinski nacisti digli u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju (FOTO)
marijupolj ukrajina (2) - Copyright AP Photo/Evgeniy Maloletka

Militanti nenoacističkog bataljona „Azov“ izveli su novu krvavu provokaciju – digli su vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju koju su ranije minirali, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski vojni resor demantuje optužbe Kijeva za navodni vazdušni napad na pozorište u Marijupolju u kome su se mogli nalaziti civili kao taoci.

Kako je precizirano, zgrada pozorišta u Marijupolju nikad nije bila meta za napad ruske vojske, s obzirom na potencijalnu opasnost po živote civila.

 

 

Dok ukrajinski nacisti u Marijupolju, krijući s iza civila kao živog štita, i dalje odbijaju da se predaju, ruski obruč se sve više steže i samo je pitanje vremena kada će ovaj grad na Azovskom moru biti oslobođen.

Prema informacijama koje stižu sa mesta sukoba, teritorija koja je pod nacističkom kontrolom bi uskoro mogla da bude presečena na dva dela, što će samo ubrzati rusku pobedu i na ovom delu fronta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike