Nacisti će uskoro biti “presečeni” na dva dela: Samo je pitanje vremena kada će Marijupolj biti oslobođen

16.03.2022

13:34

0

Autor: 24sedam

Operacija bi verovatno trajala i kraće, ali ruska vojska se trudi da civilno stanovništvo ne bude ugroženo, tako da se svaki sledeći korak pažljivo planira i sprovodi

Nacisti će uskoro biti “presečeni” na dva dela: Samo je pitanje vremena kada će Marijupolj biti oslobođen
viber_image_2022-03-16_14-19-54-223 - Copyright southfront.org

Dok ukrajinski nacisti u Marijupolju, krijući s iza civila kao živog štita, i dalje odbijaju da se predaju, ruski obruč se sve više steže i samo je pitanje vremena kada će ovaj grad na Azovskom moru biti oslobođen.

Prema informacijama koje stižu sa mesta sukoba, teritorija koja je pod nacističkom kontrolom bi uskoro mogla da bude presečena na dva dela, što će samo ubrzati rusku pobedu i na ovom delu fronta.

Operacija bi verovatno trajala i kraće, ali ruska vojska se trudi da civilno stanovništvo ne bude ugroženo, tako da se svaki sledeći korak pažljivo planira i sprovodi.

Podsetimo, neonacisti iz bataljona "Azov" danima nisu dozvoljavali da vozila dođu po civile u Marijupolju i da ih prebace na sigurno kroz uspostavljeni humanitarni koridor. Oni su tako primenjivali istu taktiku koju je koristila i tzv. OVK na Kosmetu tokom sukoba sa srpskim organima reda, kada su se teroroisti krili iza civila i odatle napadali na policiju i vojsku.

U međuvremenu, određeni deo stanovništva je evakuisan, što je potvrdio i zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kiril Timošenko koji je rekao da su građani evakuisani sa oko 4.000 privatnih vozila od kojih je 570 otišlo u grad Zaporožje, dok su ostali proveli noć u drugim mestima usput.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike