Rusko Ministarstvo odbrane: Napad na bolnicu u Marijupolju izrežirana provokacija kijevskog režima!

10.03.2022

17:12

0

Zgrada bolnice je zbog dobrog taktičkog položaja pretvorena u uporište nacionalističkog bataljona Azov

Rusko Ministarstvo odbrane: Napad na bolnicu u Marijupolju izrežirana provokacija kijevskog režima!
1646754467860 - Copyright Printscreen/Telegram

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su tvrdnje o tome da su ruske snage navodno izvršile vazdušni napad na bolnicu u Marijupolju – izrežirana provokacija kijevskog režima s ciljem podsticanja antiruske histerije među auditorijumom na Zapadu, saopštio je predstavnik Ministarstva Igor Konašenkov.

- Posebno ću se zadržati na informacionoj provokaciji kijevskog režima o tome da je ruska avijacija juče navodno izvela udar na bolnicu br. 3 u Marijupolju. Pre svega želim da ukažem da je Ministarstvo odbrane Rusije juče objavilo režim tišine kako bi se civili iz grada bezbedno evakuisali. Apsolutno nikakve zadatke u pogledu likvidacije ciljeva na zemlji u oblasti Marijupolja ruska avijacija nije realizovala, rekao je Konašenkov.

Analiza izjava predstavnika kijevskog nacionalističkog režima, fotografija iz bolnice ne ostavlja nikakvu sumnju, istakao je Konašenkov.

- Navodni vazdušni napad je u potpunosti izrežirana provokacija u cilju podsticanja antiruske histerije na zapadu, naveo je on.


Dodao je i da je ruska strana više puta naglašavala da su medicinske ustanove u Marijupolju, uključujući i bolnicu br. 3, prekinule rad još početkom februara.

„Nacionalisti su rasterali sva personal i pacijente. Zgrada bolnice je zbog dobrog taktičkog položaja pretvorena u uporište nacionalističkog bataljona ‘Azov’ “, naveo je Konašenkov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike