U Hrvatskoj i posle 80 godina sve isto: Ustaše sa nacistima napadale ruski narod, a sada to čine njihovi unuci (FOTO)

12.03.2022

19:57

2

Autor: 24sedam

Hrvatski psi rata, rame uz rame sa svojim zapadnim gospodarima, u borbi protiv ruskog naroda su najbolji primer da se istorija ponavlja

U Hrvatskoj i posle 80 godina sve isto: Ustaše sa nacistima napadale ruski narod, a sada to čine njihovi unuci (FOTO)
ustase u ukrajini - Copyright Wikipedia

Dok traje sukob između ruske vojske i ukrajinskih nacista, Zapad se otvoreno stavio na stranu ovih drugih i aktivno ih pomaže slanjem oružja, ali i plaćenika. Prema dostupnim informacijama najviše pasa rata dolazi iz Velike Britanije, ali za tom zemjom ne zaostaje mnogo ni Hrvatska.

Pres-sekretar Vojne komande Donjecke Narodne Republike, pukovnik Eduard Basurin, je nedavno rekao da se oko 400 plaćenika iz Hrvatske trenutno nalazi u Mariupolju i dodao da je najavljen i dolazak većeg broja Albanskih plaćenika sa Kosmeta, koji će besomučno da ubijaju civilno stanovništvo Donbasa.

- Što se tiče Hrvata koji se ovde nalaze, ja sam već govorio da se ovde nalaze njihovi plaćenici. Oni su sada blokirani u Mariupolju! Za njih nema oprosta. Ti "ljudi" su za novac ubijali mirne civile, uključujući decu, starce i žene. Ubijali su samo zato jer im je za to plaćeno, a oni su od toga imali "kajf" (zabavljali su se) – rekao je pres-sekretar Vojne komande DNR.

Wikipedia
 

Hrvatski psi rata, rame uz rame sa svojim zapadnim gospodarima, u borbi protiv ruskog naroda su najbolji primer da se istorija ponavlja. To nam pokazuje i naslovna strana ustaškog časopisa „Nova Hrvatska“, koji je izašao 22. maja 1942. godine na kojoj piše: „Borba kod Harkova traje“.

NDH poslala devet hiljada ustaša na Istočni front

Naime, ustaški poglavnik Ante Pavelić je 23. juna 1941. zamolio Adolfa Hitlera da pošalje hrvatske jedinice na Istok. Hitler je dao saglasnost 1. jula i već sledeći dan su otvorena mesta za prijavljivanje u dobrovoljačke odrede.

U veoma kratkom periodu se prijavilo čak devet hiljada dobrovoljaca kako bi se baš kao i danas, zajedno sa nacistima, borili protiv SSSR.

Wikipedia
 

Na kraju je NDH na Istočni front poslala dve divizije i poseban puk. Ustaše su žestoko ratovale i u Staljingradskoj bitci. Nenaviknuti na hladnoću, ustaše su svoj bes iskaljivale na obične ljude. Ubijali su civilno stanovništvo. Sistematsko iživljavanje pretvorilo se u njihovu glavnu zabavu. 
Sa ciljem propagande NDH na Istočni front je dolazio i Ante Pavelić koji je 24. septembra 1942. podelio nagrade onima koji su se posebno isticali.

Prema podacima ruskih istoričara, na Istočnom frontu protiv SSSR-a je, od 1941. do 1943. godine, ratovalo 6.300 ustaša od čega 4.200 Hrvata i 2.100 bosanskih muslimana vojnika i oficira. Oni su nosili nemačke uniformne sa našivenim amblemima NDH. Ustaše su bile pod nemačkom komandom grupe armija "Jug".

Ruski istoričari pišu da je posebno okrutan bio komandant hrvatskog legiona Ivan Markulj koga je kasnije zamenio Marko Mesić, rođak bivšeg predsednika Hrvatske Stipe Mesića. Za ratovanje protiv Crvene armije Marko Mesić je, kao artiljerijski oficir, dobio u februaru 1942. godine nemački "gvozdeni krst".

Proći će kao i preci

Danas, posle tačno 80 godina, hrvatski psi rata ponovo idu da podrže naciste u borbi protiv ruskog naroda. Željni pravoslavne krvi, oni bi ponovo da čine monstruozne zločine nad bespomoćnim civilima.

Ipak, ruski narod danas ima ko da štiti i to je ruska vojska pokazala neprestanim napredovanjem na svim frontovima u prethodnih 17 dana.

Printscreen/Facebook
 

Hrvatski plaćenici su trenutno opkoljeni u Marijupolju. Njihove očajničke krike da ih se spasi i da budu vraćeni sa krvničkog zadatka u "lijepu njihovu" više ne čuje niko. Pukovnik Eduard Basurin je najavio da za ove pse rata, najgori šljam koji po uzoru na svoje dedove, ubija civile zbog zadovoljenja svojih sadističkih nagona, neće biti oprosta.

Po svemu sudeći istorija se zaista ponavlja, tako da će hrvatski psi rata i ove 2022. da prođu kao njihovi preci pre 80 godina – promrzli, poraženi i prokleti pred sudom istorije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike