Iz ugla vojnika: Pogledajte kako je izgledao ruski desant na ukrajinski aerodrom (VIDEO)

12.03.2022

13:35

0

Autor: 24sedam

Dok su padobranci zauzimali položaje iznad aerodroma pojavili su se ruski borbeni avioni

Iz ugla vojnika: Pogledajte kako je izgledao ruski desant na ukrajinski aerodrom (VIDEO)
profimedia-0665090546 - Copyright Profimedia

Na društvenim mrežama se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako je 200 ruskih specijalaca preuzelo kontrolu nad aerodromom Gostomel pre oko dve nedelje. 

Na objavljenom snimku se vidi unutrašnjost transportnog helikoptera Mi-17V5 u kome se nalaze pripadnici SPECNAZ -a i VDV koji se se iskrcali iz helikoptera i počeli da zauzimaju pozicije.

 

 

Na početku snimka vide se SPECNAZ i Desanjtniki, zatim kako izgleda let helikopterom iz ugla pilota, a onda i iskrcavanje, zauzimanje položaja, pretraživanje objekata i zaštita zauzetog aerodroma.

Dok su padobranci zauzimali položaje iznad aerodroma pojavili su se ruski borbeni avioni koji su na malim visinama kontrolisali nebo.

U jednom kadru snimka takođe se vide paodbranci kako su na prilazu aerodromu postavili protivoklopne rakete tipa "Kornet".

Podsetimo, u Ukrajini već 17 dana traju sukobi između ruske armije i ukrajinskih nacista. Ruska armija svakodnevno napreduje, ali ukrajinska strana, po nagovoru Zapada, odbija da se preda i tako samo odlaže neizbežan poraz.

Ruske snage su se u petak pregrupisale, a satelitski snimci pokazuju da se artiljerijske snage približavaju prestonici Kijevu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike