Srpske trobojke se vijore u Moskvi: Veliki miting podrške ruskoj vojsci u glavnom gradu Rusije (VIDEO)

12.03.2022

11:44

0

Autor: 24sedam

Stotine automobila obeleženo slovom “Z” kružilo je glavnim gradom Ruske Federacije

Srpske trobojke se vijore u Moskvi: Veliki miting podrške ruskoj vojsci u glavnom gradu Rusije (VIDEO)
srbrus - Copyright Printscreen/Twitter

Kao znak podrške ruskoj vojsci koja se bori protiv ukrajinskih nacista, u Moskvi je održan auto miting. Stotine automobila obeleženo slovom “Z” kružilo je glavnim gradom Ruske Federacije.

 

„Sledi duh svojih predaka – Srbija i Rusija, dve zemlje jedna vera“, „Rusija i Srbija su bratski narodi“, „Srbija je uz Putina“, samo su neke od parola koje su pronete moskovskim ulicama.

Srbi su izrazili protest politici koju sprovode SAD i NATO zemalje i istakli su da „Rusija oslobađa čitav svet od NATO pretnji i nacizma“. Pružili su podršku ruskom narodu, a posebno Rusima u Donbasu i Ukrajini, podsećajući da je ruska specijalna vojna operacija započela sa ciljem da se zaštiti rusko stanovništvo u toj zemlji, koje je već osam godina gotovo svakodnevno izloženo granatiranjima od strane ukrajinske vojske i nacionalističkih bataljona.

Podsetimo, u Ukrajini već 17 dana traju sukobi između ruske armije i ukrajinskih nacista. Ruska armija svakodnevno napreduje, ali ukrajinska strana, po nagovoru Zapada, odbija da se preda i tako samo odlaže neizbežan poraz.

Ruske snage su se u petak pregrupisale, a satelitski snimci pokazuju da se artiljerijske snage približavaju prestonici Kijevu.

Skoro 40.000 ljudi napustilo je više ukrajinskih gradova kroz humanitarne koridore u četvrtak, nakon što je 35.000 uspelo da se evakuiše u sredu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike