Amerikanci regrutuju pse rata za Ukrajinu: Nude ogroman novac, ali i napominju da će verovatno poginuti (FOTO)

09.03.2022

15:15

0

Autor: 24sedam

Kandidatima se napominje da postoji velika šansa da će se “suočiti licem u lice sa odredima smrti”

Amerikanci regrutuju pse rata za Ukrajinu: Nude ogroman novac, ali i napominju da će verovatno poginuti (FOTO)
rat ukrajina Tan2022-2-26_173357274_0 - Copyright AP Photo/Emilio Morenatti

Privatna kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koja regrutuje plaćenike za rat u Ukrajini objavila je oglas u kojem nudi do 60.000 dolara mesečno (2.000 dolara dnevno) za svakog ko želi da ratuje na strani ukrajinskih nacista. 

Kako je navedeno u oglasu, kompanija trenutno traži iskusne bivše vojnike iz Britanije, Evrope i SAD za “misije izvlačenja i zaštite”. Kandidatima se napominje da postoji velika šansa da će se “suočiti licem u lice sa odredima smrti”.

Printscreen/Facebook
 

Ova firma navodi da su i muški i ženski vojnici dobrodošli da se prijave. Oni traže “visoko iskusne kandidate koji poseduju najmanje pet godina vojnog iskustva u ovom regionu Evrope”, piše na sjatu Professional Overseas Contractors, LLC.

Prema dobro obaveštenim izvorima, plaćenici koji se bore na strani nacista dolaze iz mnogih zemalja - Holandije, Portugala, Brazila, ali najviše ih je iz Velike Britanije.

U Ukrajini se već nalazi oko 400 hrvatskih plaćenika. Prema informacijama koje je objavila ruska strana, očekuje se da se ukrajinskim nacistima pridruži još 200 Hrvata i određeni broj Albanaca sa Kosmeta. 

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je strane plaćenike koji nameravaju da dođu u Ukrajini kako bi učestvovali u borbama na strani kijevskog režima da više nego dobro razmisle o tome.

Printscreen/Facebook
 

- Znamo za dolazak u Ukrajinu oko 200 hrvatskih plaćenika. Želim službeno naglasiti da plaćenici koje Zapad šalje kako bi pomogao nacionalističkom kijevskom režimu nemaju pravo na status ratnog zarobljenika. Pozivamo građane stranih država koji planiraju da idu da se bore na strani kijevskog nacionalističkog režima da sedam puta razmisle pre polaska - upozorio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao da plaćenici prema međunarodnom humanitarnom pravu nisu redovni borci i nemaju pravo na status ratnog zarobljenika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike