“Albanci opet hoće da vade organe, Hrvati nam ubijali decu”: Ruski pukovnik otkrio šta čeka pse rata koji su uz ukrajinske naciste (VIDEO)

04.03.2022

15:09

0

Autor: 24sedam

Basurin je podsetio na zločine u toku rata na Kosovu i Metohiji i referisao se na "Žutu kuću" i zversko vađenje i prodaju organa Srba

“Albanci opet hoće da vade organe, Hrvati nam ubijali decu”: Ruski pukovnik otkrio šta čeka pse rata koji su uz ukrajinske naciste (VIDEO)
ukrajina profimedia-0068762362 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Pres-sekretar Vojne komande Donjecke Narodne Republike, pukovnik Eduard Basurin, govoreći u situaciji na Donbasu i toku specijalne operacije armije Ruske Federacije i Narodnih milicija DNR i LNR, dotakao se i teme stranih plaćenika u Ukrajini.

On je, gostujući u emisiji “60 minuta” na televiziji Rusija 1, govorio o plaćenicima iz Hrvatske i tzv. države Kosovo. Kako navode ruski izvori, oko 400 plaćenika iz Hrvatske se trenutno nalazi u Mariupolju. Najavljen je i dolazak većeg broja Albanskih plaćenika sa Kosmeta, koji će besomučno da ubijaju civilno stanovništvo Donbasa.

 

 

-  Sukobe na južnom frontu podstiču i ti "vampiri", kako bi se reklo na ruskom "vurdalaki", koji žele da piju ljudsku krv. Prethodni govornik je rekao da neće biti plaćenika, ne slažem se sa tim. Biće ih, i biće ih mnogo. Ako niste znali, administracija SAD se obratila Kongresu za dozvolu da Ukrajini dostavi pomoć u novcu od 32,5 milijardi dolara! Plaćenici ratuju za novac. Svejedno je za koga, važno je da im se (dobro) plati. Ako im se plati, ratovaće. Što im se više bude plaćalo to će ih ovde biti više – rekao je  Basurin.

"Za njih nema oprosta"

Govoreći o njihovoj spremnosti da krvavi novac zarade iskazujući svoju bestijalnost i besprizornost, Basurin je podsetio na zločine u toku rata na Kosovu i Metohiji i referisao se na "Žutu kuću" i zversko vađenje i prodaju organa Srba i drugih nealbanaca od strane terorista iz tzv. "OVK". 

- Ti neljudi sa Kosova, koji su radili "nešto" u Srbiji, oni takođe hoće ovde da dođu. Oni opet žele da ubijaju ljude i da prodaju organe?! To im je "dopunska zarada"! Zato ja to ne bih zanemario – poručio je heroj odbrane Donbasa.

Printscreen/Facebook
 

Basurin se dotakao i plaćenika iz Hrvatske govoreći da su oni za novac ubijali mirno civilno stanovništvo - starce, žene i decu.

- Što se tiče Hrvata koji se ovde nalaze, ja sam već govorio da se ovde nalaze njihovi plaćenici. Oni su sada blokirani u Mariupolju! Za njih nema oprosta. Ti "ljudi" su za novac ubijali mirne civile, uključujući decu, starce i žene. Ubijali su samo zato jer im je za to plaćeno, a oni su od toga imali "kajf" (zabavljali su se) – rekao je pres-sekretar Vojne komande DNR.

Rusija: Nemate pravo na status ratnog zarobljenika

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je strane plaćenike koji nameravaju da dođu u Ukrajini kako bi učestvovali u borbama na strani kijevskog režima da više nego dobro razmisle o tome.

 

 

- Znamo za dolazak u Ukrajinu oko 200 hrvatskih plaćenika. Želim službeno naglasiti da plaćenici koje Zapad šalje kako bi pomogao nacionalističkom kijevskom režimu nemaju pravo na status ratnog zarobljenika. Pozivamo građane stranih država koji planiraju da idu da se bore na strani kijevskog nacionalističkog režima da sedam puta razmisle pre polaska - upozorio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao da plaćenici prema međunarodnom humanitarnom pravu nisu redovni borci i nemaju pravo na status ratnog zarobljenika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike