Za Ukrajinu spremni: Hrvatski ekstremisti se priključuju ukrajinskim nacistima

03.03.2022

14:46

1

Autor: 24sedam

Ako se pogleda ideologija koju zastupa bataljon Azov, onda i ne treba da čudi zašto su kod Hrvata lako pronašli pristaše za zajedničku borbu protiv Rusije i pravoslavlja

Za Ukrajinu spremni: Hrvatski ekstremisti se priključuju ukrajinskim nacistima
hrvatiukrajina - Copyright Printscreen/Facebook

Dobrovoljci iz Hrvatske krenuli su pre nekoliko dana u Ukrajinu kako bi se borili protiv ruskog naroda, baš kao što su devedesetih napadali srpske civile. Naravno, drugosrbijanski nevladin sektor u Srbiji, koji je sa velikim žarom u proteklih osam godina napadao pojedince koji su iz Srbije odlazi na istok Ukrajine da se bore na strani pro-ruskih pobunjenika, nije ni reč rekao protiv pro-ustaša koji sada odlaze da ratuju.

Prema pisanju štampe, akciju odlaska hrvatskih dobrovoljaca koordinisao je Denis Šeler, bivši vojnik Republike Hrvatske, bivši vođa navijača zagrebačkog Dinama i dugogodišnji dobrovoljac u zloglasnom ukrajinskom nacističkom odredu Azov. On je pozvao sve koje žele da pomognu hrvatskim dobrovoljcima u Ukrajini da se jave u prostorije Kluba navijača BBB, ekstremnih huligana zagrebačkog Dinama.  

Denis Šeler/Printscreen/Facebook
 

Odred za specijalne operacije „Azov”, skraćeno Azovski puk ili Azovski odred, a prethodno poznat kao Azovski bataljon je ekstremistička i neonacistička jedinica Nacionalne garde Ukrajine. Članovima ove grupe otvoreno propagiraju nacističke stavove i nose neonacističke i SS simbole. Prepoznatljivi su po amblemu koji predstavlja Crno Sunce i Volfsangel ( jednim od originalnih simbola koje je koristila 2. SS oklopna dizvizija "Rajh").

Printscreen/Facebook
 

Ako se pogleda ideologija koju zastupa bataljon Azov, onda i ne treba da čudi zašto su kod Hrvata lako pronašli pristaše za zajedničku borbu protiv Rusije i pravoslavlja. Ako se pogleda ne tako davna istorija, može da se vidi da si isto pokušali i njihovi dedovi 1941. godine. 

Ipak, novi nacisti i ustaše zaboravljaju kako se taj rat završio. S obzirom na nezaustavljivu ofanzivu ruskih snaga, sasvim sigurno će se isto tako završiti i ovaj sukob.

Ukrajina koristi naciste za sprovođenje genocida

Podsetimo, genocidna strategija ukrajinske strane išla je prethodnih osam u dva smera: napadi na civile u mirnim područjima pod ukrajinskom kontrolom i napadi na ratom zahvaćenim područjima. U oba slučaja su korišćeni nacisti, između ostalog i iz Azova, koji su imali direktnu podršku ukrajinske države.

Oni su, uz punu podršku vlasti iz Kijeva, nad ruskim civilnim stanovništvom činili najbrutalnije zločine, koji mogu da se uporede samo sa ustaškim zlodelima u toku Drugog svetskog rata.

Printscreen/Facebook
 

Vešanja, klanja, silovanja, ucrtavanje kukastih krstova na koži, odsecanje delova tela i druge monstruoznosti postale su svakodnevica.

Nacisti iz tzv. dobrovoljačkih odreda regrutovani su iz kriminalnog miljea, a mnogi od njih su ranije služili dugogodišnje zatvorske kazne za brojna krivična dela. Ukrajinske vlasti su dobro znale zašto baš takve ljude šalju na ruske civile. Cilj je bio zastrašivanje, koje će s vremenom uticati na to da Rusi napuste svoja vekovna ognjišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike