Poništite negativne misli: Pravilo 17 i 68 sekundi privući će u vaš život događaje kakve želite

14.12.2021

21:22

0

Pravilo 17 i 68 sekundi privlači pozitivne događaje u život, a tako je lako

Poništite negativne misli: Pravilo 17 i 68 sekundi privući će u vaš život događaje kakve želite
Ilustracija - Copyright Pexels

Prema Zakonu privlačenja, ono na što smo fokusirani, odnosno ono na što mislimo, privlačimo u svoj život. To mogu biti pozitivne ili negativne misli, a na nama je da ih primetimo i uspostavimo kontrolu nad njima.

Da li vam se nekad dogodilo da ujutro sve krene nizbrdo, kao da se na prvi negativni događaj lepi i drugi i treći, a vi sve vreme mislite kako vam danas, eto, baš ništa ne ide od ruke?

Ujutru ne možete da pronađete haljinu koju ste želeli da obučete, prolijete kafu, krećete na posao, kasnite i onda još ne možete da nađete parkng mesto, dolazite na posao, a tamo vas čeka besan šef.

Pravilo od 17 sekundi objašnjava zašto nam se takav niz događa. Nakon 17 sekundi na našu prvu misao o nekoj situaciji, događaju ili temi lepi se druga misao, pa nakon sledećih 17 sekundi treća i tako dobijamo niz bilo pozitivnih bilo negativnih misli.

Misao kraća od 17 sekundi nema snagu, ali kada se stalno vraćamo na istu misao, održavajući je barem 68 sekundi, ona postaje dominantna i potom doživljavamo poklapanja sa njom jer dominantna misao privlači upravo takve događaje u život.

Pexels
 

Dakle, uhvatite li sami sebe u negativnom razmišljanju, shvatite da je moguće da će se takve misli i realizovati i pokušajte da ih zaustavite.

Za početak duboko udahnite i u sebi brojite od 17 prema 0. Nakon što ste se negativne misli rešili, zamenite je pozitivnom, npr. "Sve je dobro i biće dobro" ili bilo kojom drugom koja u vama izaziva mir. Negativan sled događaja će se zaustaviti.

Dobro je što isto važi za pozitivne misli. Razmišljate li o nečemu što želite, u 68 sekundi formira se neuronska veza i stvara se čvrsta misao. Ta misao proizvodi emocije koje utiču na dolazak onoga što želimo u naš život.

Potreban je samo mali trud uložen u odabir misli od kojih ćete se osećati bolje i rezultati će biti vidljivi.

Pexels
 

Kad ste jednom preduzeli taj korak i kad ste zaista pronašli tu misao od koje se osećate bolje, dali ste sebi svesnu slobodu da krenete s bilo koje tačke u kojoj se sada nalazite, u vezi sa bilo čim.

Tako uz malo vežbe praćenja svojih misli i emocija, možemo postati pravi kreatori lepše stvarnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Sensa

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike