Mislite da ne možete da se razbudite bez kafe? Onda, još uvek, niste probali ništa od ovoga

13.10.2022

04:52

0

Autor: Z.A.S.

Ovih nekoliko stvari bi trebalo da postanu deo vaše jutarnje rutine

Mislite da ne možete da se razbudite bez kafe? Onda, još uvek, niste probali ništa od ovoga
Jutarnja kafa - Copyright Profimedia

Ljudi se dele na jutarnje tipove i one koji to nisu. Ovi prvi nemaju nikakav problem sa ustajanjem, dok je drugima potrebno dugo razbuđivanje i poprilično velika šolja kafe kako bi otvorili oči i počeli da komuniciraju.

Ukoliko spadate u ovaj drugi tip, dobro će vam doći da naučite trikove koji će vam pomoći da se razbudite i to bez da popijete kafu bez koje mislite da ne možete da funkcionišete.

Ovih nekoliko stvari bi trebalo da postanu deo vaše jutarnje rutine, jer će vam, na taj način, energija biti na maksimumu.

Izložite se prirodnom dnevnom svetlu

Kad se probudite, pokušajte da dobijete što je više moguće prirodnog dnevnog svetla. Ne morate da izlazite napolje, dovoljno je da otvorite prozore i pustite svetlost unutra.

Alarm držite dalje od sebe

Ako vam je alarm tik uz krevet, jednostavno ćete ga isključiti i nastavićete da spavate. Ali, ako ostavite alarm malo dalje, moraćete da ustanete da biste ga isključili. A kad ustanete, najteži deo je gotov.

Pexels
 

Izbegavajte “skrolovanje” po društvenim mrežama

Koliko god to bilo primamljivo, uzimanje telefona u ruke i pregledanje društvenih mreža može da omete rad mozga i da natera telo da preskoči važne faze budnosti i dovede vas pravo u delta fazu.

To bi moglo da podstakne i stresne reakcije, ako počnete da odgovarate na poruke ili čitate nešto negativno.

Pexels
 

Pripremite odeću za trening i odradite vežbe

Vežbanje će vas najbolje probuditi, dati adrenalin, a čak će podstaći i hormon sreće. Ali ranije ustajanje da biste odradili vežbe bi moglo teško da vam padne. Zato već prethodno veče pripremite odeću za trening i kad ustanete da isključite alarm odmah je obucite.

Pexels
 

Držite se redovnog rasporeda

Ako možete, najbolje bi bilo da pokušate da održite redovan obrazac spavanja. Jednom kad ga ustanovite biće vam lakše da ustanete ujutru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike