Sedam stvari koje možete odmah da izbacite iz kuhinjskih ormarića

30.03.2021

15:55

0

Autor: Z. A.

Ne časite časa

Pexels

Stiglo je proleće, a sa njim i pretresanje kuće i bacanje suvišnih stvari. Prostor u domu jednostavno mora da se raščisti da bi mogao da diše, a i vi sa njim. Svi u kuhinjskim ormarićima verovatno imamo mnogo stvari za koje smo jednostavno navikli da tamo stoje. Ali zar vam zaista trebaju šoljice stare više od deset godina ili plastične posude kojima ste izgubili poklopac?

Ovo su stvari koje biste odmah mogli da bacite:

Višak šoljica

Šoljice mogu zagospodariti vašim kuhinjskim ormarićima i pre nego što se okrenete. Zbog svog oblika zauzimaju i dosta prostora, pa su jedna od prvih stvari koje morate racionalizovati kada pokušavate da oslobodite prostor u kuhinji.

Ukoliko su vam pak sve vaše šoljice toliko drage da ih ne možete baciti, razmislite o držačima za šoljice koji se mogu pričvrstiti na zid, pa će tako vaša kolekcija postati i ukras.

Okrznute šoljice i drugo posuđe

Svi imamo okrnjene tanjire ili šoljice u kuhinjama i stalno zaboravimo da ih bacimo. Prestanite zaboravljati na takve stvari i bacite ono čemu nema spasa, a ono što se može popraviti, popravite.

Pexels

Rasparene plastične posude i poklopci

Izvadite sve svoje plastične posude i poklopce i pogledajte koji imaju para, a koji nemaju. Ostavite one koje imaju i posudu i poklopac, a ostale bacite.

Mali uređaji koje niste koristili barem dve godine

Ukoliko vam je teško da se odvojite od kuhinjskih uređaja jer mislite da će vam nekad možda ipak zatrebati, iskoristite pravilo dve godine.

Sve uređaje koje niste koristili barem dve godine bacite, prodajte ili nekome poklonite.

Začini koji više nemaju ukus

Mnogi nisu svesni da i začini imaju svoj rok trajanja, tj. period u kojem čuvaju svoj ukus. Pregledajte sve začine koje imate i bacite one koji više ne služe svrsi.

Pexels

Flajeri dostava hrane

Setite se da živimo u 2021. godini i da svi restorani verovatno imaju svoje menije na internetu.
Više nema potrebe da skupljate hrpe raznih flajera s menijima za dostavu hrane i možete ih baciti bez griže savesti, piše Real Simple.

Promotivne flaše za vodu

Možda još čuvate bocu za vodu sa tim bildinga vaše kompanije od pre 10 godina ili neku sličnu iz tematskog parka koji ste davno posetili. Pregledajte zalihu i zadržite samo flaše za vodu koje vi i vaša porodica stvarno koristite. Imajte na umu da starije plastične boce mogu sadržavati bisfenol A (BPA), koji je štetno hemijsko jedinjenje. Administracija za hranu i lekove (FDA) objavila je 2010. izveštaj u kojem izražava zabrinutost oko izlaganja fetusa, beba i mlade dece toj materiji jer ima negativne posledice na razvoj.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti