Recept dana: Punjene lignje, specijalitet posne trpeze jednostavan za pripremu

01.12.2020

07:08 >> 07:06

0

Ukusne i zdrave, a za spremanje se nećete pomučiti

Recept dana: Punjene lignje, specijalitet posne trpeze jednostavan za pripremu
Copyright Profimedia

One su zvezda svake posne trpeze. Pritom, odlično se kombinuju i lako se spremaju. S obzirom na priličnu neutralnost ukusa, one “trpe” bilo koji nadev, sos ili začin. Iskoristite vreme posta, pa probajte posne punjene lignje koje ne zahtevaju mnogo truda.

Sastojci:

  • 10 lignji srednje veličine

Za nadev:

  • 100 g skuvanog pirinča
  • 1 skuvana šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna
  • sitno seckana ljuta papričica, po želji
  • soli po ukusu
  • 1 kašika paradajz pirea

Za prženje:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna
  • sok od pola limuna
  • 50 ml vina

Priprema:

Lignje očistite ukoliko je to potrebno, a ako niste stručni, kupite već očišćene. Za nadev pomešajte sve navedene sastojke. Lignje napunite nadevom, tako što napunite 2/3 lignje, a 1/3 ostavite praznu jer će se tokom kuvanja lignja smanjiti. Zagrejte maslinovo ulje, pa položite lignje i pržite 3-4 minuta, pa okrenite i pržite još toliko. Dodajte peršun, limunov sok i belo vino pa pržite još nekoliko minuta da se sve sjedini i tečnost delimično ispari. Poslužite vruće!

Bon appetit!

Saznaj više:

Recept dana: Post ne može da prođe bez prebranca

Počeo je post: Kako da se hranite zdravo i raznovrsno otkriva endokrinolog dr Vesna Dimitrijević Srećković

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike