Recept dana: Panceroti iz rerne za kraljevski doručak ili carsku večeru

13.05.2021

06:08 >> 21:16

0

Autor: Z. A.

Uz šolju jogurta, naravno

Recept dana: Panceroti iz rerne za kraljevski doručak ili carsku večeru
Copyright Profimedia

Vrsta tradicionalnog italijanskog jela ili, bolje reći, vrsta popularne brze hrane u Italiji su panceroti (panzerotti), a potiču iz regije Pulja.

Tačnije, to je vrsta ulične ili brze hrane od testa, a po obliku i po načinu pripreme podseća na kalcone, a ono što je karakteristično za pancerote je to što se prže u ulju.

Mogućnosti za punjenje pancerota su neograničene, a najbolje je da krenete od namirnica koje volite.

Sastojci:

  • 200 g sira
  • 3 jajeta
  • 200 g suhomesnatog
  • susam, so, kim
  • 1 kašika šećera
  • 30 g kvasca
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • kečap, ulje..

Priprema:

1. Kvasac potopite u mleko, dodajte šećer, pa kad se istopi kvasac, dodajte dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno, malo soli i pola šoljice ulja.

2. Zamesite srednje tvrdo teso i pustite da naraste, pa ga razvijte na oko 0,5 cm debljine, secite čašom ili modlicom okrugle pancerote.

3. Umutite belance, dodajte sir, sitno seckano suhomesnato i sve lepo izmešajte.

4. Svaku pancerote premažite kečapom i stavljajte po kašičicu nadeva. Presavijte je, poklopite nadev i krajeve pritisnite viljuškom.

5. Svaku pancerotu premažite žumancetom u koje ste dodali nekoliko kapi ulja. Pospite susamom, krupnom solju i  kimom. Ostavite da narastu 15 minuta, pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Bon appetit!

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: stvarukusa.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike