Recept dana: Čokoladni kolač s kikirikijem bez brašna i šećera, ne peče se i ne ostaje za sutradan
Ova kombinacija... to je harmonija za nepca
Ukoliko pripadate klubu obožavalaca spoja kikirikija i čokolade, ne treba vas previše uveravati da isprobate ovaj kolač. Bonus je to što za ovaj recept rernu ne morate uključivati jer je posredi kolač koji se ne peče.
Sastojci:
Za bazu
- 130 g kokosovog brašna
- 80 g glatkog kikiriki putera
- 80 g oljuštenog nesolanog kikirikija
- 50 g kakaoa
- 4 kašike meda
- 1 kašika vode
Za krem
- 200 g glatkog kikiriki putera
- 70 g klasičnog mlečnog putera
- 70 g meda
- prstohvat soli
Za glazuru
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika glatkog kikiriki putera
- 1 kašika mlečnog putera
- 1 kašika meda
Priprema
1. U seckalici ili blenderu obradite sve sastojke za bazu. Blendirajte sve dok ne dobijete gustu i lepljivu smesu. Ako vam s učini da je smesa previše suva, dodajte još malo meda, a ako je previše vlažna, dodajte malo kokosovog brašna.
2. U manji okrugli kalup ili tepsiju pravougaonog ili četvrtastog oblika prebacite smesu i dobro je utisnite na dno pleha, pa stavite u frižider dok pripremate krem.
3. U posudu stavite sve sastojke za krem i mutite oko dva-tri minuta dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Imajte na umu da mlečni maslac mora da bude sobne temperature, pa ga pola sata pre mućenja izvadite iz frižidera i pripremite. Gotov krem prelijte preko ohlađene baze i vratite u frižider na sat vremena.
4. Pripremite glazuru tako što ćete u činiju staviti maslac, čokoladu i med, pa rastopiti na laganoj vatri. Kada su sastojci otopljeni, pomešajjte ih, dodajte kašiku kikiriki putera i sve dobro promešajte i prelijte preko kolača. Vratite u frižider i hladite tri-četiri sata pre služenja.
Bon appetit!
možete i ovo da napravite
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari