Preparat iz srca Zemlje: Zašto je termalna voda odlična za lice tokom vrelih letnjih dana

23.06.2021

13:20

0

Autor: Z. A.

Minerali su odlični za lice

Profimedia

Leti tokom dana često poželimo  da osvežimo lice i telo, a termalna voda u spreju idealna je formula za te naše potrebe.

Termalna izvorska voda ima visoki sadržaj minerala, pa se koristi i za probleme osetljive kože, a daje i visoku dozu hidratacije.

Ovaj tip vode, koja dolazi iz dubine zemlje, preporučuje se i za smirivanje crvenila kože.

Termalna voda teče pod zemljom i prolazi razne kamene formacije koje su prirodno bogate mineralima i drugim moćnim komponentama. Te se materije, iače blagodat za našu kožu, otapaju u vodi i pritom je obogaćuju.

Upravo zato mesta s izvorima termalne vode popularna su turistička odredišta gde se ova formula koristi u brojne zdravstvene svrhe.

U poslednjoj deceniji i u dermatologiji se sve više koristi termalna voda – kao termalna voda u spreju koja se direktno raspršuje na kožu lica i tela ili pak kao osnova raznih dermokozmetičkih preparata.

Brojne studije dokazale su njenu delotvornost, između ostalog i to da podstiče stabilizaciju oštećene epidermalne kožne barijere, smanjuje iritaciju kože i vraća joj mekoću – što su stvari prekopotrebne svima pre nego što odu na more, dok se odmaraju kraj vode. a posebno nakon povratka sa letovanja.

Ali već neko vreme ova voda je hit u flašicama, mnogi dermokozmetički brendovi donose je u varijanti od 50 do 150 ml.

Leti ovaj tip formule postaje hit, ne samo zbog crvenila, već i zarad svakodnevne hidratacije s nogu, piše Healthline.

Lako je nanositi je i na šminku, pošto može delovati kao lagani fiksator, a koža će je brzo upiti.

Profimedia

Kako se primenjuje?

Termalna voda primenjuje se tako što se kao sprej rasprši na kožu i nakon toga se sačeka nekoliko minuta, a koža se posuši bez dodatnog tapkanja. Zato se može nanositi i preko šminke, i tada deluje kao fiksator.

Zbog svih svojih pozitivnih učinka na kožu, a posebno zato što hidrira, preporučuje se svima koji se zbog posla svakodnevno obilno šminkaju – njima se preporučuje da termalnu vodu koriste prvo kao podlogu za šminku, a potom i kao fiksator.

Inače, doziranje termalne vode nema ograničenja, može se nanositi prema potrebi, a za osveženje tokom leta, na putovanju, prava je stvar.
Savet plus

Termalnu vodu bi trebalo da koristite kao prvi korak u nezi kože i završni korak u čišćenju kože lica, te u svakodnevnoj nezi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti