Modni savet Tomija Hilfigera: Čuveni dizajner otkriva kojih pet komada svaka žena treba da ima u ormaru

08.12.2021

14:55

0

Svakako vredi poslušati savet nekoga ko decenijama diktira modne trendove na svetskom nivou

Modni savet Tomija Hilfigera: Čuveni dizajner otkriva kojih pet komada svaka žena treba da ima u ormaru
profimedia-0645616674 - Copyright Profimedia

Tomi Hilfiger, tvorac jednog od najprepoznatljivijih modnih brendova koji je doslovce utkan u američku kulturu i decenijama uspešno prati, ali i diktira trendove, primio je nagradu za izvanredna dostignuća na dodeli modnih nagrada. Tim povodom dizajner se osvrnuo na svoju bogatu karijeru, ali i otkrio pet ključnih komada koje svaka žena mora da ima u ormaru.

Privlačnost koja se krije iza brenda "Tommy Hilfiger" i te kako je prepoznatljiva i ističe se u mnoštvu drugih, snažno odolevajući trendovima. Prvo usvojen u američkim kampusima, brend je zatim zauzeo hip-hop scenu s predvodnicima kao što su Snup Dog , P. Didi i Alija.

Nagrađen za svoju neverovatnu karijeru i izvanredan uspeh u modnom svetu u sklopu "Fashion Awardsa", slavni dizajner otvoreno priča svoju priču o uspehu i svojoj viziji mode.

"Fashion Awards" je svojevrsna proslava kreativnosti, talenta i inovativnog rada u svetu mode. Međutim, ono što je najvažnije, predstavlja prikupljanje sredstava za potporu "British Fashion Council Foundationa", organizacije koja radi na pružanju podrške sledećoj generaciji talenata i poboljšanju jednakosti i mogućnosti u modnoj industriji.

- Za mene, ova nagrada naglašava važnost iskorišćavanja moći mode za postizanje pozitivnih promena. To je bila moja misija od samog početka i po tome želim da me pamte: da brinem o drugima i činim razliku u svetu - kaže slavni dizajner.

- Moda je san i strast od mojih tinejdžerskih dana. Svaki dan se budim uzbuđen jer ne znam šta mogu da očekujem. Ono što volim kod mode je to što se stalno razvija i što je svaka sezona novi izazov – uvek se nešto novo nauči i otkrije. Inspiraciju pronalazim svuda, u umetnosti, muzici ili ljudima koje vidim na ulici. Novi talenti se pojavljuju širom sveta i donose dašak svežeg vazduha u ovaj sektor. Nadahnuti su vrednostima, brigama i željama nove generacije, prihvatajući raznolikost, uključenost i održivost. To mi daje energiju, jer je jasno da ima još puno posla - otkriva Tomi Hilfiger u intervjuu za "Vogue".

Kako kaže, prepi stil je neminovni potpis brenda, ali uvek se trudi da drži korak s pop kulturom kako bi ostao savremen danas i kultan u budućnosti.

- Pop kultura, a posebno hip-hop muzika inspirisali su me u najzgodnijim aspektima uličnog stila i obrnuto. Brend nastavlja da se razvija i raste, ali radi se o balansiranju s tradicijom: naš "preppy cool" utkan je u američki DNK, a čekaju nas uzbudljivi preokreti po pitanju onoga što moda i kultura imaju danas da ponude - dodaje.

Ovaj tvorac prepoznatljivog stila, večne klasike koja je uvek u trendu, otkriva i pet ključnih komada koje bi žena uvek trebalo da ima u svom ormaru.

- Verujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike koji vas mogu pratiti od jutra do večeri, od kancelarije do restorana - kaže Hilfiger, te kao pet ključnih komada izdvaja:

- Bela košulja s dugmićima

- Dobro krojene farmerke

- Klasičan sako

- Klasičan kaput

- Upečatljiv sat ili komad nakita

- Moda je savršen način da izrazite svoju kreativnost i pokažete svetu ko ste zaista. To nije poseban trend ili komad, već identitet. Želim da se svi osećaju sigurno u onome što nose i želim da stvore uzore koji pomažu ljudima da izraze svoju individualnost na autentičan način - zaključuje Hilfiger.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tportal

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike