Pet najskupljih modnih izdanja sa dodele Oskara ikada! Njihova vrednost broji se u desetinama miliona (FOTO)

10.03.2024

22:17

0

Autor: K. O.

Ovo su modna izdanja koja su ušla u istoriju dodele

Pet najskupljih modnih izdanja sa dodele Oskara ikada! Njihova vrednost broji se u desetinama miliona (FOTO)
Copyright Profimedia

Sigurno ste se i vi zapitali koliko košta samo jedno pojavljivanje nekog holivudskog superstara na crvenom tepihu. Još kad je to najvažniji crveni tepih u godini - dodela Oskara.

Ako ste mislili da su u pitanju desetine hiljada dolara, pa cifre su mnogo, mnogo više. Neke idu i do desetina miliona.

Dugo je glumica iz filma "Titanik" Glorija Stjuart držala rekord za najvredniji nakit na dodeli Oskara i to više od 20 godina, nakon što je 1998. nosila ogrlicu od plavog dijamanta od 20 miliona američkih dolara od 15 karata od Harija Vinstona – baš kao i onu u filmu.

Što se tiče haljina, rekorderka je bila Nikol Kidman čija je haljina vredna 2 miliona američkih dolara, a potpisao ju je Džon Galijano za "Dior" koju je nosila na ceremoniji dodele Oskara 1997. godine.

Ipak, ovi rekordi su srušeni, a ustupili su mesto novim rekorderima, čije ukupne vrednosti modnih izdanja sa crvenog tepiha prelaze desetine miliona dolara.

Profimedia
Lejdi Gaga dodela Oskara 2019. godine

1. Lejdi Gaga - 30 miliona dolara

Pevačica i glumica je 2019. godine nosila Tiffani & Co nakit vredan više od 30 miliona američkih dolara. Neverovatan žuti dijamant od 128 karata poslednji put je nosila glumica iz filma "Doručak kod Tifanija" Odri Hepbern, tokom turneje za štampu za film 1961. godine. Gaga ga je uparila sa relativno "jeftinom" haljinom Brendona Maksvela koja košta 6.495 dolara.

Profimedia
Lejdi Gaga dodela Oskara 2019. godine

2. Kejt Blanšet - 18,1 milion dolara

Australijska glumica je na dodeli Oskara 2014. godine bila u bež Armani Prive haljini od 100.000 američkih dolara. Iako sama haljina nije najskuplja viđena na crvenom tepihu, Blanšet ju je uparila sa Chopard draguljima vrednim 18 miliona dolara. Nakit uključuje minđuše sa 62 opala, dijamantsku narukvicu i prsten.

Profimedia
Kejt Blanšet

Blanšet je nosila haljinu iste modne kuće (i iste vrednosti) na dodeli Oskara 2016. godine, dok je 2007. bila u sjajnom komadu ukrašenom Svarovski kristalima, koji je vredan 200.000 američkih dolara.

Profimedia
Kejt Blanšet

3. Šarliz Teron – 15,89 miliona dolara

Glumica je 2014. godine nosila crnu "Dior" haljinu od 90.000 američkih dolara sa nakitom Harija Vinstona u vrednosti od 15,8 miliona dolara. Pored sjajnog para minđuša, pokazala je ogrlicu od 31 karata sa smaragdom u sredini.

Profimedia
Šarliz Teron

Godinu ranije, južnoafrička zvezda stigla je na crveni tepih u beloj "Christian Dior" haljini vrednoj 100.000 američkih dolara. Dijamantske narukvice Harija Vinstona vredne 4,5 miliona dolara značajno su podigle cenu njenog izdanja i to na milione.

Profimedia
Šarliz Teron

4. En Hatavej - 10 miliona

Zvezda filma „Đavo nosi Prada“ učinila je sve osim da se uklopila u crveni tepih kada je 2011. ponela crvenu Valentino haljinu vrednu 80.000 američkih dolara. A sve je podigla na viši nivo dodavši nakit vredan 10 miliona dolara – 94 karatna Lucida Star ogrlica i minđuše iz Tiffani & Co.

Profimedia
En Hatavej

5. Dženifer Lorens – 4 miliona dolara

Sećate se kada je Dženifer Lorens dospela na naslovne strane jer je pala na putu da pokupi nagradu za najbolju glumicu na Oskaru? Pa, barem je pala sa stilom i to u skupom komadu od Christian Dior Haute Couture – najskupljem koji je ikada viđen na crvenom tepihu za dodelu Oskara.

Lorens je bila zaštitno lice brenda u to vreme 2013. godine i potpisala je trogodišnji ugovor vredan 15 miliona dolara da ih predstavlja na događajima. Njena haljina, koju je dizajnirao Raf Simons, vredela je duplo više haljine od 2 miliona dolara Džona Galijana za Christian Dior koju je Nikol Kidman nosila 16 godina ranije, to jest 1997 godine.

Profimedia
Dženifer Lorens

Haljinu je uparila uz cipele Brian Atvood i nakit Chopard – uključujući minđuše sa belim dijamantima u obliku kruške od 12 karata i dijamantski prsten od osam karata. Ali bila je to ogrlica od 74 karata koja je privukla pažnju - uključujući i njenu.

Lorens je nosila komad (koji sadrži 150 dijamanata) unazad tako da je kapao između njenih lopatica i pokazao njena izvajana leđa. Ukupna vrednost njenog nakita je nepoznata, ali sledeće godine je nosila sličnu ogrlicu od Chopard-a vrednu 2 miliona američkih dolara.

Profimedia
Dženifer Lorens

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike