„Šanelova“ kolekcija zatvorila Parisku nedelju mode i otkrila trend koji će svi nositi, baš kao i Penelope Kruz (FOTO)

08.03.2023

19:11

0

Autor: Z. A.

Svaki komad sa ove revije nam se baš, baš dopada

„Šanelova“ kolekcija zatvorila Parisku nedelju mode i otkrila trend koji će svi nositi, baš kao i Penelope Kruz (FOTO)
Šanel u Parizu 2023. - Copyright Profimedia

Na Nedelji mode u Parizu poslednjeg dana „Šanel“ je predstavio kolekciju za jesen-zimu 2023/24. i bio je to miks prepoznatljivog modnog manira i nečeg sasvim novog.

Naime, najiščekivanija revija kuće „Šanel“ -  koja je decenijama sinonim za vrhunsku eleganciju, a nova ready-to-wear kolekcija za jesen-zimu 2023/24. samo je dodatno učvrstila tu činjenicu.
Kreativna direktorka „Šanela“ Virdžinija Vard predstavila je kolekciju inspirisanu lepotom kamelija, a jedna od žena koja obožava brend bila je Penelope Kruz, o čijem se autfitu i danas priča.

Profimedia
 

Kamelija je mnogo više od teme, ona je večni kod kuće. Smatram je umirujućom i prepoznatljivom, sviđa mi se njena mekoća i njena snaga, kazala je Virdžinija Vard u saopštenju za javnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Omiljeni cvet Koko Šanel koji simbolizuje romantičnu ljubav i odanost, provlači se celom kolekcijom kao dominantan detalj. Nalazimo ga na uzorku kaputa i haljina, u čipkastom mozaiku na helankama, u vezenim detaljima, na čizmama i torbama…

Šanel na čelu sa kreativnom direktorkom Virdžinijom Vard nastavlja da se hrabro udaljava od klasičnih komada, a pritom ne gubi osnovnu sponu sa svim onim što ova modna kuća predstavlja. Primer za to je nova verzija čuvenog kompleta sa kraćim blejzerom i širokim kratkim pantalonama.

Suknje asimetičnog kroja u kombinaciji sa klasičnim sakoom, jednostavna crna haljina ukrašena pufnastim detaljima, džemperi na tufne, lagane svečane haljine... prikazani modeli su odličan izbor gledano pojedinačno i iz ugla celokupnih odevnih kombinacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Centralni detalj revije jeste cvet, zaštitni znak ove kuće, koji je bio inspiracija za dizajniranje cvetnih haljina, raskošnih ogromnih minđuša, detalja na ekscentričnim cipelama i jarko crvenih čarapa.

Baš kao i kamelija, kolekcija je istovremeno i nežna i snažna, obogaćena krojevima pozajmljenim iz muškog ormara poput dugačkih kaputa inspirisanih kućnim ogrtačima dendija.

Crna, bela i razne nijanse ružičaste dominiraju u zastupljenoj paleti boja, a u kolekciji se našlo mesta i za sivu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Tako je i „Šanel“ dao svoje odobrenje sivoj kao jednom od velikih nadolazećih trendova. Naime, upravo smo tu boju mogli videti u brojnim kolekcijama sa tek završene Pariske nedelje mode.

Mnogi sivu smatraju najboljom alternativom crnoj boji. Neutralna u istoj meri, ali mnogo zanimljivija zbog široke palete nijansi, siva se prirodno nameće kao idealna zamena za crnu.

Zavirite u galeriju i uživajte:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike