Napravite sami ulje za potamnjivanje i obezbedite sebi savršen bronzani ten

06.06.2022

15:50

0

Autor: Z.A.S.

Priprema nije ni najmanje komplikovana i potrebno vam je svega nekoliko namirnica

Napravite sami ulje za potamnjivanje i obezbedite sebi savršen bronzani ten
Devojka, sunčanje - Copyright Pixabay

Jedna od najvećih prednosti leta jeste ta što nam omogućava preplanuo ten koji većina nas obožava. Ali, ko će dočekati odmor i more?

Da bismo imale bronzani ten, uvek postoji mogućnost odlaska u solarijum, međutim, znamo da to nikako nije najzdravija ideja. Štaviše, solarijume treba izbegavati u širokom luku.

Ali, šta onda uraditi? Ulje za samopotamnjivanje je uvek dobar izbor i možete ga kupiti u svim bolje snabdevenim drogerijama i apotekama. S druge strane, zašto ga ne biste sami napravili?

Možda vam se ovo ne čini kao dobra ideja i možda mislite da tu ima mnogo posla i da je sve pipavo, međutim, ubrzo ćete se uveriti da je to zapravo nikad lakši i nikad lepši posao. A rezultati će vas posebno oduševiti.

Najbitnije od svega je to što su za ovo ulje potrebni sve prirodni sastojci koji vam kožu nikako neće oštetiti već naprotiv. Nahraniće je i učiniti je baršunastijom i jedrom.

Potrebni su vam samo šargarepa, orasi i maslinovo ulje.

Sastojci

- tri dl maslinovog ulja

- dve šargarepe

- šest/sedam oraha (preporučljivi su mladi orasi)

Pixabay
 

Priprema:

Šargarepu izrendajte, a orahe usitnite i zatim ih prelijte maslinovim ulje. Nakon toga, smesu ubacite u staklenu teglu i dobro je zatvorite.
Teglu ostavite da na suncu odstoji oko četiri nedelje, a idealno bi bilo da je ostavite da odstoji 40 dana. Nakon toga, ulje procedite u bočicu sa raspršivačem, kako biste lakše mogli da ga koristite.
Vaše ulje je spremno za korišćenje!

*Upozorenje: Ovako pripremljeno ulje ne sadrži zaštitni faktor, tako da bi najbolje bilo da, pre nego što ga nanesete na kožu, nanesete i kremu za sunčanje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike