Znate li šta je „dopaminsko odevanje“? Saveznik u borbi protiv januarske depresije

22.01.2022

16:31

0

Inspirišite se onim što popravlja raspoloženje

Znate li šta je „dopaminsko odevanje“? Saveznik u borbi protiv januarske depresije
collage - Copyright Profimedia

Određene boje zaista podstiču dobro raspoloženje pa zašto ne biste uneli malo vedrine u svoje zimske stajlinge?

Postoje mnoge dokazane teorije o uticaju boja na raspoloženje, pa zašto ove zime ne biste isprobali i neke tonove kojima dosad niste bili skloni?

Street style kombinacije i Instagram  profile mnogih modnih zaljubljenica već je zahvatio ovaj trend koji promoviše vedre tonove ružičaste, crvene, žute, narandžaste, zelene, svetloplave...

Takvi su komadi zaista savršeni za vreme nakon intenzivnog praznovanja, a modni znalci već su skovali i termin pod nazivom „dopaminsko odevanje“, što podrazumeva modne kombinacije u bojama koje automatski podižu raspoloženje.

Iako mnogi zimi vole neutralne tonove poput sive, crne ili tamnoplave, s vremena na vreme dobro je izaći iz zone komfora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilar De Arce (@pilardearce)

Odvažni tonovi nikad nisu bili toliko popularni, što je trend podstaknut i pandemijom, zbog koje su mnogi postali skloniji bojama i uzorcima kako bi barem tako uneli malo vedrine u nimalo vedru svakodnevicu.

Tzv. dopaminsko odijevanje zaista podiže raspoloženje, pa nećete pogrešiti ako na aktualnim sniženjima ugrabite nešto što nije crno ili sivo, poput npr. divne narandžaste i limun-žute, a koja bi, kako predviđaju stručnjaci, mogla postati nova crna!

Trendi kaput ili prošivena jakna, pantalone u nekoj neočekivanoj nijansi, haljina od pletiva ili oversized džemper daće posve novu dimenziju svakom stajlingu, a nije nepoznato to da nas vedre boje čine atraktivnijima i – mlađima.

Neka vas inspiriišu ovi upečatljivi stajlinzi poznatih zvezda Instagrama, kojima kao da nikad ne nedostaje nadahnuća za cool kombinacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike