U Iranu ne mogu da šetaju pse: Da li će ovog puta pobediti vlasnici ili vlast?

05.08.2021

16:15 >> 16:25

0

Psa mogu da čuvaju kod kuće, ali problem nastaje kada krenu u šetnju

U Iranu ne mogu da šetaju pse: Da li će ovog puta pobediti vlasnici ili vlast?
Copyright Pexels

Policija u Iranu još jednom pokušava da zabrani vlasnicima pasa da šetaju svoje ljubimce, nakon nekoliko situacija u kojima su psi izazvali strah i paniku.

– Dobili smo više pritužbi po ovom pitanju i planiramo da preduzmemo odgovarajuću akciju – saopštila je iranska policija.

Pročitajte još

Ovakva najava došla je nakon što su psi više puta, posebno u parkovima, napadali ljude, ali i decu. Snimci tih događaja raširili su se na društvenim mrežama i uznemirili stanovništvo.

Pixabay

Iako u Iranu ne postoji zakon koji bi branio posedovanje ili šetnju kućnih ljubimaca, tamošnja javnost, a naročito verske vođe, na to ne gledaju blagonaklono.

Iranske vlasti pse smatraju „prljavim“ životinjama i čuvanje pasa vide kao deo prozapadne pomodarske kulture.

Pre dve godine policija je pokušala da zabrani vlasnicima da šetaju pse i da ih voze automobilom, kao i da u tim situacijama kazni vlasnike, ali joj to nije uspelo. Zapravo, uprkos raširenoj averziji, držanje kućnih ljubimaca u ovoj zemlji sve je popularnije, a njihov broj se naročito povećao u vreme pandemije koronavirusa.

Pexels

Mladi u Iranu sve češće uzimaju pse za kućne ljubimce, što je postao trend koji je poslednjih godina pokrenuo otvaranje radnji sa proizvodima namenjenim za kućne ljubimce, kao i veterinarskih ambulanti i klinika.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike