Pokažite humanost kad god možete: Veterina Beograd pokrenula sajt za udomljavanje životinja

30.07.2021

19:19

1

Autor: D. R.

Oko 3.500 napuštenih pasa čeka ljudsku ruku spasa

Profimedia

Godinama smo svedoci velikog broja nesrećnih životinja koje besciljno lutaju ulicama našeg grada. Nedostaju im hrana, voda i ljubav. Nesavesni među nama, oni koji ostave bilo gde svog dojučerašnjeg ljubimca, jedan su od uzroka ove tužne pojave.

Jedan vid pomoći napuštenim životinjama pokrenula je Veterina Beograd, stvorivši novi, jedinstveni sajt početkom juna, pod imenom “Udomi me, ne kupuj”.

Pročitajte još

Ovaj sajt je napravljen sa ciljem da se brojnim napuštenim kucama i macama što lakše pronađe stalni dom. Pored informacija o životinjama koje traže dom, posetioci sajta mogu da saznaju i brojne korisne informacije o vakcinaciji, zaštiti od parazita, sterilizaciji, čipovanju, kao i bezbednosti u vozilu.

Pexels

U Veterini Beograd napominju da u njihovih pet prihvatilišta imaju oko 3.500 napuštenih pasa, od kojih su većina mešanci. Takođe, postoji i određeni broj rasnih pasa koje su neodgovorni vlasnici ostavili na ulici, što je, kako u Veterini napominju, glavni razlog nastajanje nove populacije napuštenih životinja na gradskim ulicama.

Pored krznenih štićenika Veterine Beograd, na sajtu se mogu pronaći i psi iz nekoliko drugih udruženja koja se bave zaštitom životinja bez doma.

Pexels

Ukoliko razmišljate o tome da sebi nabavite kućnog ljubimca, uzmite u obzir i www.udomimenekupuj.rs, jer nekom krznenom drugaru možete ulepšati život i obezbediti bezbedan dom i sigurnu starost.

Kako su i oni sami na sajtu naveli, mnogo slatkih, šarmantnih štenaca i odraslih kuca i maca čekaju svoje nove vlasnike. Male, velike, crne, bele, kakve god poželite kuce i mace sa beogradskih ulica i iz gradskih prihvatilišta, postaće vaši najbolji prijatelji, ukoliko im pružite topli dom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još

Komentari (1)

Comment(1)

  1. ghost kaže:

    ❤️

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti